Topic: Pomoč pri nakupo novih kompunent !!

Noja nastal je problem, stvar je takšna da imam na razpolago 500-600€ ... In ker moj računalnik kaže zadnje znake bi rad čimprej zamenjal določene kompunente. Rabil bi pomoč saj zadnje 4 leta nisem spremlal  razvoja računalništva. Zato bi biu zelo hvaležn kake strokovne pomoči. No pa začnimo situacija je naslednja:

Zanima me koliko lahko dobim za pičlih 600€, potrebujem pa naslednje kompunente:
- Grafično kartico
- Procesor
- Matično ploščo
- Napajalnik
- ohišje          (ohišje je lahko čisto navadno saj ga bom sam oblikoval )

Od starega računalnika so mi ostali naslenji deli:
-2GB rami
-zelmanov ventilator za hlajenje procesorja 
-80 GB disk
-Monitor navadni 19''

Ker imam na voljo samo 600€ in rabim skoraj popolno nov računalnik, bi rad pametno vložil in maksimalno izkoristo ta denar. Kot vsak navadni smrtnik rad zaigram kakšno dobro igro (večinoma igram strateške igre), pogledam kak film in občasno uporabim photoshop. Naj pa opozorim, računalnik je nonstop prižgan..ob novem šolskem letu se selim v internat... zato bi blo pametno da bi biu računalnik prijazn bodočemu cimermanu še rajši pa cimri wink.

Zelo bom hvaležen vaše pomoči pri sestavi računalnika.

Lp Mič

Re: Pomoč pri nakupo novih kompunent !!

(Osnovna plošča) Asus - Matična plošča Asus P5Q PRO S775/PCIE/S/R/F/L/F1600 (115.7195)
(Procesor) INTEL - Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775 (159.7)
(Grafična kartica) Club 3D - nVidia Club 3D PCI-e GF8800GTS 512MB GDDR3 2-DVI (216.432)
(Ohišje) LC Power - Ohišje LC Pro-906S, 350W (12cm + 2x SATA), 12cm FAN (41.9328)
(Napajalnik) LC Power - Napajalnik LC Power LC6550GP-550W/14-Black Silent Giant (41.4675)

Za grafično nevem kako je sedaj z novimi. Mogoče se splača malo počakati, ker bodo baje boljše/cenejše oz. bo vsaj starim cena padla. Mogoče bo še kdo imel kako drugo mnenje glede osnovne plošče, ampak mislim, da je za 600€ zaenkrat to to. Bo se še pa kak € prihranil na grafični, pa mislim da ti nekej odštejejo za tisti napajalnik, ki je že v ohišju.

Ej hvala glede tega vsega, procesor sem imel isti v mislim ampak nevem, ker potem so smešne fore, en kolega je en cajt nazaj kupo grafično in je procesor (pentium4 2.8) biu preslab za grafo potem je mogo pa nazaj poslat pa spet čakat doug... . Drugače pa ja trenutno mi ni neka sila met res neko uber uber dobro grafično kartico, bi pa rad trenutno izkoristo res maksimalno ta keš. Računalnik bi pa rad imel v čim krajšem času wink Mah tak je počitnice so,  delam dopoldan pol si pa sfukan in  je fain če si lahko olajšaš  in sprostiš ko prideš domou smile tak da mislim da bi blo to kr to.;)pimpat pa navijat kompa itak ne mislim ker mi je škoda žuljev da bi potem  uničo moje garanje smile Bom počakal še na kako drugo odgovor strokovnjakov, vitamin-b tebi pa hvala res smile.. poleg prvega vprašanje me pa zanima še, če se da to plačat v dveh obrokih, in  kakšna je dobavna doba kompunent ?

Hvala v naprej!! smile

Boljšega sistema za ta denar ne dobiš, tako da se popolnoma strinjam z Vitamin-B. Edino če boš imel prižganega 24/7 potem ti svetujem da menjaš prvi ventilator na ohišju kajti če se nič nebo dogajalo v sobi se ga kar sliši wink

za ohišje ni panike tisto tak...  bom si vzem malo prostega cajta pa bom jes tist že utišal smile heh heh big_smile drugače pa ... ker sem opazo da so vse željene kompunente na voljo, me zanima če se da nabava uredit na 2 obroka ? in če se da komp sestavit tist kar sem nabavo? Aja pa še nekaj niker nisem zasledil ker je bla včiraj pozna ura.. kakšne hladilnike diska priporočate ?

Glede obrokov ti bo admin svetoval za hlajenja diska pa ti jaz ne morem svetovati (nisem seznanjen z temi stvarmi) lahko pa si tukaj ogledaš kaj bi lahko prišlo vpoštev https://www.cool-pc.org/products.php?ca … erby=naziv wink

hladilnike diska?
Nevem, če se uporabljajo hladilniki diska... Se pa dobijo silencerji, ki so v bistvu namenjene temu, da utišaš disk, je pa res, da jih tudi hladijo (ker se zaprti bolj grejejo), se pa to bolj redko uporablja. Sam bom najverjetneje nekje vzel Scythe Himuro HDD Silencer (ker hočem čim tišji računalnik). Stane pa nekje 22€.
Bolj bi ti priporočal drugo hlajenje za procesor in eventuelno za grafično. Ampak te stvari so bolj namenjene tistim, ki hočejo tišino oz. ekstremnim navijalcem.

Hlajenje za disk se da dobit. Posebej plošče za diske ko imajo ponavadi dva majhna ventilatorčka. Vzameš si ta hladilnik + gumice za utišanje diska (v bistvu ti nena utiša diska in njegovo mletje, temveč vibracije ki jih oddaja).

Tukaj imaš primer pasivnega hlajenja za HDD -> http://www.ixbt.com/short/2k3-06/zm-2hc1.jpg

Tukaj pa imaš primer hlajenja za HDD z ventami -> http://i2.iofferphoto.com/img/item/429/ … DD-Fan.jpg

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;