Topic: Predlog za benchmark tekmovanje
Predlagam, da naredimo eno tekmovanje v benchmarku. Vendar ne standardno tekmovanje, temveč z malo starejšimi računalniki (nekje nad 3-4 leta).
Kaj pravite?
You are not logged in. Please login or register.
sestavi.si → 3DMark rezultati in tekmovanja → Predlog za benchmark tekmovanje
Predlagam, da naredimo eno tekmovanje v benchmarku. Vendar ne standardno tekmovanje, temveč z malo starejšimi računalniki (nekje nad 3-4 leta).
Kaj pravite?
Hm....
Mogoče bi naredili kategorije. Recimo po letu proizvodnje ali čem podobnem! Sprejemamo predloge.
Sestavi.si pa obljublja nagrade!!!!
No, ker mi vedno poskrbimo za naše stranke in sodelujoče na forumu smo kontaktirali uvoznika za Patriot ram Izid d.o.. in so bili navdušeni nad idejo o tekmavanju "3Dmark score"!
Dali bodo nagrado PATRIOT 2x 1GB DDR2 ram !!!
Hvala Izid!!
Nagrada je mikavna.
V katerem 3D Marku pa se bo testiralo? 2003, 2005, 2006 ali kombinirano?
Pa še nekaj: kako bodo razporejene kategorije?
No upajmo, da bodo kategorije hitro objavljene, da imamo zeleno luč do testiranja.. Jaz še predlagam da bi ble 2 kategoriji: Stock in pa OC varjanta..
mnja .. men se zdi sam mal ""cudn"" da tist k ma tabols racunalnik dobi se novi rami .. tkob mogl bit da tist k ma najslabsi da dobi kej ..
Tekmovanje si mislim, da bo tako narejeno, da bodo v kategoriji priblizni letniki računalnikov in nekje iste vrednosti + podobne komponente.
Problem je da je nagrada samo ena če je več kategorij. Sicer pa naj rame dobi tisti ko jih nujno rabi, važno je sodelovati ne zmagati
Se strinjam 51M3K. Kaj če bi dali nagrado osebku z najstarejšim sodelujočim PCjem?
Sigurno najde kdo doma kakšen 10 let star PC, ki se ga da koliko toliko OC...
Problem je da je nagrada samo ena če je več kategorij. Sicer pa naj rame dobi tisti ko jih nujno rabi, važno je sodelovati ne zmagati
podpis
Za začetek predlagam vsaj dve kategoriji
- Nvidia
vs
- ATI
Nagrade pa bojo vsaj za vse kategorije, tako da ne bo panike!
to so besede.. kasneje lahko mogoče naredimo tudi kako tekmovanje v super pi, tudi tam 2 kategoriji amd in intel.
edit: black ice samo osebku z najstarejšim kompom nebojo ddr2 pasali notri
Ja, tud to bi blo fajn.. kaki superpi competition ampak zaenkrat bomo vidli kak bo 3DMark tekmovanje zalaufalo
Admin predlagam da v vsaki temi napišeš DO KDAJ traja tekmovanje.
Mam občutek, da bo v tem tekmovanju prihajalo do dosti nesporazumov.. že zaradi tega, ker 10k pik NE more dobit user kateri ima npr obično grafo.. Kaj menite, kako bi se lahko temu izognili?
Po tehnem razmisleku sem dobil idejo, ki mislim da je poštena, vendar se bo moral z njo strinjati tudi admin.
Predlagam, da bi vsak objavil 2 testa. Stock in navitega, in zmagovalec bi bil tisti, ki bi imel največjo razliko v točkah.
Potem nebi blo problema glede na vrednost komponent, ampak res navijalski potencial.
Lp
Sem ravno računal na nekaj takega.. torej bi se v bistvu gledali samo procenti navitja in razmerja točk.. Bravo Simon
Se strinjam,
Lp, Mario
Pa to sem jaz mislim da je problem rešen, čakamo admina
Admin se bo verjetno tud strinjal, glede na to da nima druge opcije.. večina zmaga (heec)
in kako naj jaz navijem 10 let star računalnik z P2 pa 18Mb grafo??
Če bi vse prebral bi vido drugače da lahko naviješ tudi nov računalnik in ni pomembna starost, drugače pa se je p2 super navijal. Jaz sem spravil svojega iz 233 na 416 pa sem bil celi srečn takrat
in kako naj jaz navijem 10 let star računalnik z P2 pa 18Mb grafo??
Jaz pa mojega P3 lahko navijem samo za 117 MHz (privzeta hitrost 1.3 GHz), drugače če poskušam kaj več se mi pa samo reseterira : /
Verjetno je kriva matična, ki ne podpira naprednih funkcij navijanja (samo FSB lahko zvišujem) pa verjetno kaj malega tudi rami.
3dmark 2006 bi vi poganjal na starih kompih? Že amd 939. dost šepa(odvisn od grafe) v tem 3d marku, kaj šele starejši kompi. Tak da ne sanjat o nekih P2 in takih, lahko probate, če vam sploh požene test.
Tam v vseh piše da tekmovanje traja do konca junija. Nej admin popravi in fajn bi blo da bi bla tud lestvica, da se vidi kdo vodi(vsaj prvih 5).
Lp
sestavi.si → 3DMark rezultati in tekmovanja → Predlog za benchmark tekmovanje