Topic: Nov računalnik za Grafiko in igrice

Lep pozdrav,

Verjetno je ta tema za vas že kar dobro obrabljena, pa vseeno, nabavljam si nov računalnik, za katerega sem pripravljen dati cca. 800 evrčkov. Po mojem laičnem znanju sem sestavil naslednjo konfiguracijo:

INTEL-Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775
Asus-Matična plošča ASUS P5KC, S775, PCI-E, FSB1333
Mushkin-Pomnilnik Mushkin DDR2 2GB KIT 1066/PC8500 RETAIL High Performance
Club 3D-nVidia Club 3D PCI-e GF8800GTS 512MB GDDR3 2-DVI
Seagate-Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS)
Foxconn-Čitalec kartic Foxconn CR-03C (črn)
Samsung-DVD +/- RW SAMSUNG, SATA S203D - Črn
Enermax-Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052 (brez napajalnika, črno)
LC Power-Napajalnik LC Power LC6560T-560W/14 BLACK SILENTPOWER
________________________________________________________________________________________________
821,96 eur

Zanima me če je to dobra konfiguracija. Sem namreč grafični oblikovalec in bi želel, da bi moj komp z lahkoto imel odprtih več aplikacij hkrati, kot npr. corelDraw, PhotoPaint, Flash, Dreamweaver in še kaj bi se našlo. Z veseljem poigram tudi kako bolj hard 3D igro.
Vsekakor bi bil vesel kakršnih koli predlogov za izboljšave.
Sedaj me pa zanima še nekaj:

Ali lahko vi sestavite računalnik in ga stestirate preden mi ga pošljete. Če je vse v redu in imate vse na zalogi, bi jaz kar kupil vse tole.

Re: Nov računalnik za Grafiko in igrice

Če misliš delati z večimi programi hkrati potem raje vzami kakše quad core, je pa res da boš z quad core na slabšem pri igricah vsaj zaenkrat. Tako da boš mogel sklenit kompromis kaj ti je bolj pomembno igre (boljši E8400) al programi (priporočeni q6600,q9300,q9450).Glede quad core pa q6600 je gledano price preformance boljši napram q9300 ampak je pa q6600 narejen na 65nm tehnologiji se pravi da se bolj greje in porabi 10W več energije napram q9300 kateri je narejen na 45nm tehnologiji ampak catch je v tem da ima q9300 samo 6MB cache in to ga izda napram q6600 kateri ima 8MB cache. No potem pa še je tukaj q9450 sicer najdražji ampak tudi najboljši, kajti narejen je na 45nm tehnologiji in ima ogromnih 12MB cache. Tako da your call smile

Bi jaz vzel kar duo varianto.
Sicer me samo zanima profesionalno mnenje na mojo konfiguracijo, predvsem na grafo.
Rab bi mel en komp, ka bo laufu tekoče in hitro.

Še to če mi poveste; lahko vi sestavite računalnik in ga stestirate preden mi ga pošljete.

Konfiguracija je drugače zelo dobra, glede grafe pa je tenutno 8800GTS najboljša izbira. Pa BTW mislim da vsak računalnik stestirajo preden ga odpošljejo... Bo admin več povedal wink

Računalnik sestavimo in stestiramo. Na voljo je tudi dodatno testiranje sistema kjer se masin testira 24 ur z raznimi programi 3dmark, ...

Kar se pa konfiguracije tice pa se men zdi dobra in bo delovala dobro. Če je še pa kak euro na razpolago pa razmislek o Quad procesorju.

Imate vse stock?
Če ne, koliko časa bo trajalo, da dobite vse kar bi imel?
Sem slišal velike pohvale glede procesorja E8400, tako da bom kar v tistih vodah ostal...
Vsekakor bo dobrodošel tudi kakšen predlog oz. popravek k konfiguraciji.
Verjamem, da imate veliko izkušenj s tem zato vseeno vprašam.

Hvala vsem vnaprej.

Vse je dobavljivo in bi lahko šel pc čez kak dan v sestavo.

Danes oddam naročilo in plačam.
Sedaj pa še to;

Kako je z dostavo (je varna) in kakšna je tarifa. Nekje sem zasledil, da imate dostavo za celoten sistem brezplačno.
Če danes plačam, kdaj bi lahko bil računalnik pri meni, v najslabšem primeru.

Vsekakor, pa sprejmem še kake predloge k konfiguraciji.

Hvala in lp,

Glede na to, da je guzva ga lahko 100% obljubim za v petek.

Slabih izkusenj z dostavo nimamo. Saj so do sedaj le enkrat poškodovali paket. Edino vcasih na pošti kaj "zaštrikajo" in dostava traja kak dan dlje.

LP!

Kakšna je razlika med E8400 in E8500? Se splača porabiti cca. 40 evrčkov več?
In ali je hladilnik za procesor priložen?
To je vse kar me še muči...

Če imaš namen ekstremno overclockati potem da drugače pa se ne splača, ampak za ekstremno overclockanje je priporočljivo vodno hlajenje wink