heh.. sori da sem te zmedu
drugace pa se ne morem namesto tebe odlocit in ti rect kupi to in to ker je to in to kar ti rabis, to samo ti ves..
lahko ti le svetujem in se enkrat ti ponavljam, ce se mogoce ne odlocis za nakup dveh graficnih kartic vsaj kupi taksno plato ki ti bo to nadgradnjo omogocala v prihodnosti, ker kolikor jaz vem danes ni na trgu igric ki bi se splacale igrat (crysis baje sploh ni tok dobra, ceprav sam ne vem in me tudi dejansko ne zanima, ko pride do igric imam raje tiste s katerimi se lahko zabavam kot pa tiste ki so fuuul lepe, recimo igrica katero jaz hocem igrati je gta 4 in moja konfiguracija baje lahko solidno podpira igranje le te igrice, ce zelis vse na ful detajlih mogoce potrebujes kako boljso graficno kot 4850), ampak ce ti igrice niso prioriteta ti tudi graficna ne bi smela biti prioriteta se pravi brezveze zapravljati za graficno 400e, raje si kupi eno ati 4870 s plato ki omogoce crossfire in pocakaj eno leto da pride igrica ki jo ne bos mogel igrati s to kartico ter si naknadno dokupi se eno 4870 pa bos imel tako konfiguracijo ki danes trga gate cez eno leto bo pa nekje visoko zgoraj (4870 imajo gddr5 rame ki so baje enkrat hitrejsi kot gdd3 ki so v 4850)
ce pa zelis zapravit toliko denarja pa mogoce kupi i7 procesor ki je danes najboljsi in ti bo zelo koristil pri programih ki si jih navedel da jih zelis uporabljati, se pravi i7 procesor + ena 4870 ati kartica in ostala krama ki seveda spada zraven disk cd bla bla bla..
recimo nekaj takega:
cena tega je 1136e
# (Osnovna plošča) Intel - Intel DX58SO, LGA1366, ATX, FSB QPI, 4×DDR3 1600, (288.9425)
# (Procesor) Intel - Procesor Intel Core I7-920, 2.660 GHz 8MB LGA1366 (283.955)
# (Pomnilnik) Patriot Memory - PATRIOT 2GB DDR3 ram, PC3-10600, 1333MHZ s hladilnikom (47.8113)
# (Grafična kartica) Club 3D - ATI Club 3D PCI-e HD4870 OC, 1024MB GDDR5 (275.013)
# (Trdi disk) Seagate - Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS) (61.845)
# (Optična enota) Samsung - DVD +/- RW SAMSUNG, SATA S223F - Črn (21.4636)
# (Optična enota #2) Foxconn - Čitalec kartic Foxconn CR-03C (črn) (8.1)
# (Ohišje) Enermax - Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052 (brez napajalnika, črno) (65.55)
# (Napajalnik) LC Power - Napajalnik LC 650W LC8650, 140mm FAN, V2.2 (84.24)
dal sem 4870 z 1gb rama ker bodo monitorji cedalje vecji in za vecji monitor potrebujes vec rama, ce se igras na manjsih locljivostih s karticama 512mb ali 1gb se mi zdi da ni razlik, ko pa imas enkrat 30" monitor je pa z 512 mislim da nemogoce karkoli delat.. in da ne recem ce si bos cez cas vgradil se eno z 1gb bos pa sploh jack ku bos mel 2gb graficno hehe.. samo koliko bo to dejansko u redu ne vem ker nisem nek strokovnjak se enkrat ponavljam.. narobe po moji kmecki logiki ze ne more bit, sploh pa sama cena je nizja za to kartico ki ima 1gb rama kot za tisto z 512.. zakaj je tako ne vem..
ampak vsekakor upam da bo se kdo kaj povedal ne bi rad bil namrec edini odgovoern za tvoj nakup namrec toliko sem ti ze odpisal da ce slucajno ne bos s cim zadovoljen ne bi rad da pol krivis mene.. ta konfiguracija mi je bila ponujena avtomatsko ko sem na sestavi dal naj naredi nek racunalnik z i7 procesorjem, jaz sem samo zamenjal graficno, taok da ne upostevaj samo mojega mnenja prosim, sej ves vec glav vec ve recimo pa da ce bi imel jaz tvoj budget bi si kupil to kar sem prej pejstnu zgoraj