Topic: Prosim za pomoč pri nakupu natične plošče

no odločil sem se da bom iz AMD-ja prešel na Intel
nameravam kupiti Intel® Coreâ„¢ 2 Quad Q9550 vendar še nisem 100% prepričan
zataknilo pa se mi je pri izbiri matične plošče zato vas prosim za pomoč
iščem ASUS matično ploščo ker se mi zdijo še najboljše, ki mora podpirati:
* ddr2 in ddr3 rame
* crossfire tehnologijo
cena pa je naj nekje do 150€
pregledal sem že zelo dosti spletnih trgovin vendar pa še nisem našel nobene matične plošče ki bi podpirala to dvoje

se vam že v naprej zahvaljujem za odgovore big_smile

Re: Prosim za pomoč pri nakupu natične plošče

Pomoje ti je to najboljsa resitev http://www.sestavi.si/item.php?id=398&a … otherboard samo ce bos pa hotu cez cas i7 procesor ali novejse...bos mogu pa pol s5 novo plato...

--->[Asus P5Q PRO]-[CORE 2 QUAD Q9450 watercooled]-[Mushkin DDR2 4GB]-[Sapphire HD5870 Vapor-X 1GB]-[Cooler Master HAF 932 FullTower]-[SteelSeries Siberia "Full-size" Black USB]<---

DDR3 z LGA 775 ni dobra izbira, ker je to enostavno vstran vržen denar. Edina dobra lastnost DDR3 ramov je da se dajo lepo navijat, ampak brez vidinih razultatov pri špilih in podobno. Tako da če misliš iti z q9550 si raje kupi kakšne DDR2 800MHz CL4 pa boš max izkoristil pasovno širino podnožja LGA 775 wink

BTW stany ta plata ne podpira CF wink

Mc Čun wrote:

DDR3 z LGA 775 ni dobra izbira, ker je to enostavno vstran vržen denar. Edina dobra lastnost DDR3 ramov je da se dajo lepo navijat, ampak brez vidinih razultatov pri špilih in podobno. Tako da če misliš iti z q9550 si raje kupi kakšne DDR2 800MHz CL4 pa boš max izkoristil pasovno širino podnožja LGA 775 wink

mi lahko prosim predlagaš katero ASUS matično do 150€ naj vzamem
mora imeti LGA 775 podnožje in podpirati CF

še eno vprašanje:
kateri procesor z LGA 775 podnožjem se mi najbolj splača vzet ?? Q9550 ??

moja trenutna konfiguracija pa je:
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e HD4870 OC, 1024MB GDDR5
OCZ DDR2 4GB Kit (2x2GB), PC2-6400, 800MHZ
550W napajalnik (ko bom kupil še eno grafično ga bom zamenjal z 850W)

Mc Čun...nisem bil 100% a podpira al ne... hmm ...drgač pa J@n...najboljše da vzameš P5Q PRO... smile Podpira CF pa LGA 775 podnožje smile

--->[Asus P5Q PRO]-[CORE 2 QUAD Q9450 watercooled]-[Mushkin DDR2 4GB]-[Sapphire HD5870 Vapor-X 1GB]-[Cooler Master HAF 932 FullTower]-[SteelSeries Siberia "Full-size" Black USB]<---

Ta plata ki ti jo je stany predlagal je the real deal, drugače pa boš rabil močnejši napajalnik kot 550W. Tako da za PSU ti jaz predlagam tole http://www.sestavi.si/item.php?id=188&tbl=powersup . Pa BTW veš da so ATI 48XX serija grafičnih kartic glasne in se kar pošteno grejejo. Za CPU pa je q9550 prava izbira wink

torej za to konfiguracijo nebi bil dovolj 550W napajalnik ?? sad
Asus-Matična plošča Asus P5Q PRO S775
CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e HD4870 OC, 1024MB GDDR5
OCZ DDR2 4GB Kit (2x2GB), PC2-6400, 800MHZ

@Mc Čun: moram ti povedati da moja 4870 1gb sploh ni glasna, ventilator na procesorju je dosti glasnejši od ventilatorja na grafični

Ja samo je odvisno od posameznika, sicer še nisem slišal te grafe v živo ampak vsak ima drugačno merilo koliko je za nekoga glasno. Enim je ventilator v napajalniku preglasen, drugim kot naprimer meni pa tam pod 40dB ni neke sile. Tako da vseeno raje opozorim. Drugače pa je 550W napajalnik prešvoh ja wink

J@n...kot praviš ni glasna...sam sem meu HD 4850 in sem meu ventilator na 60%...bla je glasna...stopinj je mela pa na namizju tolk k jih mam zdej v igri... No pa daj si potegni dol tale uporaben program pa povej kolko stopinj imaš http://www.techpowerup.com/downloads/1304/mirrors.php pa na kolko % mas ventilator smile

10

stany grafična ima 45°C ventilator pa je na 60%

jaz mam ventilator na 40% pa 40°C v igri pa če res dolgo igram do 60°C...

12

kolko dodatnih ventilatorjev pa imaš v ohišju ??

dodatni ventilatorji ne pomagajo veliko...največ naredi 250mm na stranici ki dovaja hladni zrak da lahko ventilator na grafi shladi grafo...ker če ne bi v compu skos krožu topu zrak...drugače mam pa 250mm ventilator na stranici...pol 120mm spredaj....120mm zadaj...in 80mm na grafični ki nevem če sploh shladi grafo za 1°C... tongue

To si moraš res dobro prebrati, kako bi naj optimalno zrak krožil po kišti, včasih je bilo nekako takole: 250mm spredaj, 120mm obstrani, 250mm zadaj

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

15 (edited by stany 2009-02-07 14:34:37)

TiG3rBOy...250mm spredaj in zadaj? jaz spravim največ 120mm smile 250 pa na strani hmm glede 250mm na stranici pa se ne vrti dosti hitro da bi kaj shladil...

16

katero matično se mi bolj splača kupiti ???
- Asus P5Q PRO, 775
ali
- Asus P5Q-E, 775

kupi pro

stany wrote:

TiG3rBOy...250mm spredaj in zadaj? jaz spravim največ 120mm smile 250 pa na strani hmm glede 250mm na stranici pa se ne vrti dosti hitro da bi kaj shladil...

Ne, obstrani se da 120mm ventilator, ker potem je premočen "tunel" zraka v sredini in ti optimalno hlajenje nič ne koristi. Spredaj potrebuješ čimveč "svežega" zraka, pravtako moraš čimveč toplega zraka spravit ven. Sicer, lahko tudi s 120mm ventilatorji to rešiš, vendar s takimi, kateri imajo čimveč pretoka zraka, posledično večja cena.

J@n wrote:

katero matično se mi bolj splača kupiti ???
- Asus P5Q PRO, 775
ali
- Asus P5Q-E, 775

PRO

20 (edited by J@n 2009-02-08 12:01:33)

se da z to matično lepo navijat ???

kaj pa pravite na to matično ???
MB Gigabyte GA-EP45C-DS3R, Socket 775,

katero firmo matične mi je najboljše kupit ?
rabim neko z katero se da lepo navijati

21

bi mi lahko kdo pomagal ???

- Asus P5Q PRO, 775

23

se da z njo lepo navijati ???

Vsekakor. Med P5Q PRO in P5Q-E verjetno ni velike razlike v navijanju, če je sploh kakšna. wink

25

katero se mi torej splača vzeti P5Q PRO ali P5Q-E ?ker v ceni je minimalna razlika