Topic: Nakup novega ali dodelati starega?

Imam računalnik star prebližno 6let. Grafično imam ATI 127mb, hočem si pa kupiti novo približno 256mb. Kaj bi me ceneje prišlo če bi dodelav starega (pustil trde diske in napajalnik..) ali si kupil novega. Aja pa napajalnik je nov 380w.  A je to dosti?
Koliko bi me to prebližno vse skupaj prišlo?

Lp Blaž

Re: Nakup novega ali dodelati starega?

Boš moral malce več povedati, katero plato imaš oziroma PCIe ali AGP vodilo. Načeloma se tako starih sistemov ne nadgrajuje, ker enostavno že za 300€ dobiš komp ki ti vse nezahtevne aplikacije več kot solidno poganja wink

Imam AMD Sempron 2600+ 1.83GHz, 512 MB RAM-a
in sistem Microsoft Windows XP Professional različica 2002.
Ciljam tudi na tem da ko bi ga dodelal oz. kupil novega, da bi mi delala igra GTA 4.
Lp

Lp Blaž

blaz62 wrote:

Imam AMD Sempron 2600+ 1.83GHz, 512 MB RAM-a
in sistem Microsoft Windows XP Professional različica 2002.
Ciljam tudi na tem da ko bi ga dodelal oz. kupil novega, da bi mi delala igra GTA 4.
Lp

nemoremo ti pomagat kar se tice dodelavanja ce ne poves maticne, drugac pa brez veze dodelat,ker je preprosto cenej kupit nouga.
povej kasn budget mas pa se lahko kaka konfiguracija nardi

A misliš to:
Via rhine II fast ethernet adapter

Lp Blaž

Ne to je omrežna kartica, info za plato lahko najdeš tako da klikneš start in potem zaženi in potem vpiši msinfo32 in pod system model poročaj kaj ti piše. Če pa ti msinfo32 ne deluje pa vpiši dxdiag in isto pod system model poglej kaj piše wink

Aha hvala:
Izdelovalec sistema: VIA
Model sistema: via K7VT4A pro
Vrsta sistema: PC na osnovi X86

Lp Blaž

Se pravi ti imaš to plato http://www.asrock.com/MB/overview.asp?M … VT4A%20PRO , tudi če bi dal najboljši CPU, RAM in grafo ki ustrezajo tej plati bi v GTA IV na low nastavitve verjetno zgledale kot da gledaš power point predstavitev. Tako da tukaj se ti enostavno ne splača nadgajevat ker so vse komponente ki so kompatibilne z plato tako stare da ti ni druge opcije kot pa novi komp. sad

Aha hvala

Lp Blaž