Topic: Pomoč pri sestavi računalnika
Lp, sestavljam si računalnik, namenjen za gledanje filmov,igranje iger (zahtevnejše lahko na LOW grafika) do 500 evrov.
Računalnika ne mislim navijat. Glede komponent bi rad imel nekako take, da bodo kompatibilne z ostalimi tudi v prihodnosti.
Glede cen mi ni jasno, katera cena je sedaj prava (s popustom, brez ...), ker so cene v drugih postih drugačne ?!?
Na same komponente se ne razumem preveč, zato sem kar nekaj časa prebil na internetu po raznih člankih in prišel do naslednjih zaključkov :
Procesor - AMD PHENOM II X3 720 BLACK EDITION, 2,8GHZ, TRIPLE - CORE, S - AM3, BOXED (117,99)
Pomnilnik - CRUCIAL 4GB KIT ( 2GBX2 ), BALLISTIX 240 - PIN DIMM, DDR2 PC2 - 6400 (55,81)
ali PATRIOT DDR2 RAM, 2X 2GB PC2 - 6400 800MHZ S HLAD. (61,72)
Grafična - VGA HD 4850 1GB DDR3 PCIE DVI/HDMI LITE (109,00)
Trdi disk - zaenkrat ne rabim več kot 500GB, 7200/32MB , pomembna je daljša nekvarljivost in cena do 65 evrov
Optična enota - klasični DVD +/- RW , pomembno natančnost zapisovanja in cena do 25 evrov
O osnovni plošči nimam pojma, rad bi imel možnost nadgradnje čez kake 3 leta in prosti vsaj 2 reži za pomnilnike,
možnost dodatne DVD enote, vsaj enega trdega diska, ene dodatne grafične, cena do nekje 70 evrov, če se da.
Ohišje in napajalnik - ohišje ne rabi bit ne lepo, ne moderno oblikovano, pomembna je funkcionalnost (hlajenje,..).
Napajalnik naj bo varčen (izkoristek vsaj 80%) in zadost velik; cena nekje do 60 evrov.
Glede izhodov ne vem, ker jih ne razumem preveč: Računalnik bo povezan za gledanje filmov na TV (tv out !?) , za gledanje HD vsebin, da ima ustrezne izhode za namestitev fotoaparata, modema, USB ključev, hišnega kina, za zunanji disk eSATA priklop, in podobno......
Prosim vas za pregled in oceno mojega računalnika. Zamenjava mojih komponent je seveda možna, če za približno enako ceno dobim boljšo stvar.
Ko sem gledal sestave drugih računalnikov za približno enako ceno je skoraj vedno noter procesor AMD PHENOM II X4 940 (3.0 GHz,8MB,125W,AM2+)in me zanima, če je toliko boljši oz. kaj pri mojem računalniku ne štima?!
Hvala za mnenje!