Predvidevam da si gonilnike ponovno namestil gor al? No vglavnem jaz najbolj sumim napajalnik, ta izračun si malce poglej:
436W porabi tvoj sistem ob 100% obremenitvi, to je sicer ob normalni uporabi nemogoče doseči. Pa predpostavimo da ima ta napajalnik 80% izkoristek iz "štekdoze," kar sicer dvomim da ima, ampak kakor koli že tako pridemo na 440W (80% od 550W) kar je minimalno več kot 100% obremenitev. Potem takem si sicer misliš da bi zadeva morala vseeno delati samo to ni tako. Namreč pri vseh napajalniki je tako da ni mogoče da bi samo 12V linija imela na voljo 100% zmogljivost napajalnika, primer:
Tukaj se lepo vidi da 12V kretnice lahko razpolagajo samo z 720W energije, tistih 30W pa še preostane ostali periferiji (minimalno, vsak presežek teh 30W dodatno odvzema zmogljivost 12V kretnici). In če pogledamo da (predpostavljam da imaš tale napajalnik) ima tale tvoj napajalnik max teoretično amparažo na 12V kretnici 25A (pazi teoretično, realno je verjetno krepko manj), grafa pa cpu pa rabita 26A je zelo verjetno da je to tvoj problem
BTW probal sem na čim bolj "ejnfoh" način razložiti, samo ne vem če mi je uspelo