Re: kupujem računalnik po komponentah

Močno dvomim, da je 80°C na full load dobro za procesor. Daj si zgornjo mejo priblizno 60°C. Še to je teoretično preveč.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

52 (edited by icy 2007-09-14 14:21:55)

jao mislim, čuj o quadu teče pogovor. O 60°C load na B3 steppingu na stock hladilniku samo sanjaj, G0 pa ima malenkost nižje T. Odvisno od sreče in primerka čipa. Za quada so T nad 60°C -loada čisto vsakdanje.

Quad B3@1,525V@3,4GHz na Infinity hladilniku poklekne po dolgem in počez -T shutdown 85°C -klec.

edit: Vse omenjene T ob uporabi Orthosa@2x@gromac code@minimalno 20min. Daj tisto teoretično mi prosim razloži, me zanima iz kje teorijo črpaš wink

edit2: 60°C + je takoj ko samo pomisliš na povišanje vcora wink za na stock frekvencah/napetosti ti dam delno prav do +/-60°C wink

edit3: xpollhecx: Takšna rebrca in jih nalepiš s priloženim term. trakom.

samo editam lol

Nisem še jemal tvoje teorije. Tudi če ima XXX stepping NI dobro za procesor, da je na takšnih temperaturah! Če smo že v tej igri, sem imel temperaturo starega procesorja tud na 98°C pa ni bil hin. Ni logično, večja temperatura za čipovje, krajša življenska doba.

54

mislim brezveze,ok kot bump ob steno wink

55 (edited by 51M3K 2007-09-14 20:31:41)

Quad na 3.4 glih ni več neko malo navitje. Sploh B3.
Jaz mislim da ima B3, sploh pa če misli navijat stock hladilnik dol, pa nekaj konkretnega gor. Navijam za vodno tongue

Koga briga če ma proc krajšo življensko dobo, itak ga neboš mel tak dolgo ko bi on delal.
Sploh pa intel ne crkne kr tak tongue

Lp

Edit: Svetujem ti uporabo coretempa, speedfan svetujem samo za nastavljanje hitrosti vent in nastavljanje voltaže.

CoreTemp

Ja, tako dolgo ga ziher nebo imel. Vendar če mu bo laufal na npr 60°C kakšna pol leta, ga ziher nebo 1 leto imel.

Itak bo. So meli že dosti večje temp dalj časa pa so preživeli. Tak da hladilnik bo treba menjat, razn če ga pozimi zebe naj pusti stock. tongue

ah, ne bom js nič navijal. nočem, da mi bo po enem letu vse crknalo. naj bo tak kot je (zaenkrat) smile tistih 51C pa je blo pri polni obremenitvi vseh 4 jeder v času ene ure, tako da ni panike. če bom pa kdaj naviju, bom pa že vprašu vas majstre kk pa kaj

Nace

59 (edited by icy 2007-09-15 14:46:44)

daj TiG3rBOy traparij pisat. Tudi če ga goniš 60°C+ ne bo po enem letu crknil. Zaradi prevelike T crkne zelo malo čipov, prej kot T ubije čip napetost. To se je izrazito nazadnje pokazalo pri S939 in sicer pri Opteron 144/146 kateri so se po "preterani" napetosti po pol leta opazno slabše navijali. C2D/Q arhitektura je bistveno manj občutljiva in sem do sedaj samo par procesorjev videl, ki so delno krepnili nad 2V vcore.

Samo kot zanimivost; X1950xt, Sapphire garantira delovanje vse do 95°C z nezmanjšano delovno dobo. Eni preveč paničarite okoli temperatur in strašite ljudi o zmanjšani delovni dobi (to prebere en ko se ne spozna in cela vsa to čivka), ko bo pa nekdo to dokazal pa pišite takšne stvari!

51M3K: Quad@3,4GHz je čisto normalno navitje -nič nenavadnega, za ene pač pomeni OC malo več kot 100MHz dvig delovne frekvence.

Procesoru ko nabijaš gor voltažo mu posledično dviguješ temperaturo. Lahko ga zafilaš. Noben ne paničari glede temperatur, ampak previdnost ni odveč, ker so v igri dokaj vlki dnari. Me prav zanima, na kakšnih temperaturah ti furaš svoj mlinček, glede na to da tako strastno zagovarjaš visoke T procesorja. Starejši A XP so pri nekaj urah delovanja nad 60°C crknili.

Na kakih temp mate proc. Jaz mam E6600 na 3.42 24/7 temp 25°

Drugače pa glede na to da ma q6600 pri polni obremenitvi 51° to ni nič. wink

62

TiG3rB0y ti vse posplošuješ! Athlon XP je imel precej precej jeder, od palomino, tbred-b do bartonov. Prvi se je grel vedno čez 50/60°C, tbredi so bili že kar prijetno hladni, bartoni pa še malenkost bolj. S tem da smo imeli v namiznih mašinah tudi mobile jedra Athlon XPjev z 45W ali celo 35W.

Procesor lahko zafilaš z napetostjo? Mislim kaki izrazi lol Sicer pa mi je dovolj debate s teboj, do sedaj še nisi spravil skupaj enega pametnega sestavka v bran mojim. Vedno znova greš okoli mojih dejstev. Za konec -glede mojega PCja -trenutno E2160@1,45V@3,5GHz@stock@idle 42°C/load o.58°C, x1900xt znižana napetost+navita gpu-680MHz/dimm-880MHz@ idle 44°C/load 65-70°C -sobna T=24°C.

51M3K: voda? Stock napetost in frekvenca pa še speedstep? Za njegovega quada pa sem tudi že rekel, da ima super T (sklepam celo, da ima G0 stepping, saj se B3 že na stock frek./vcore+infinity greje čez 60°C).

a lahka vprašam kaj pomeni GO stepping in kaj B3?

Da voda big_smile Stock napetost pri 3.42ghz mam pa L637A pač B2.

Celi google sem pregledal da sem našel 1 post da ga je še nekomu uspelo dobro navit. wink
Navijem ga komot do 4.05 pa še bi šel samo mam občutek da ocz xtc gold 6400 niso dovolj, bom se zdaj enkrat ko bo čas spravil zraven pa ga še malo stisnil.

Grafično mam Evga 7900GS KO, ma pa isto stopinj kot proc. (voda).
Še grafično bo treba malo navit tongue

Lahko bi mel G0 stepping, ampak dvomim, glede na to da so jih meli do zaj 3 uvozniki..

Glavna razlika med G0 pa B3, pa je verjetno poraba:

B3 stepping
Thermal Design Power: 105W

G0 stepping
Thermal Design Power: 90W

B3 se bolj greje, posledično se slabše navija. G0 ima večji Tjunction.
Please use google big_smile

hvala. mogoče kdo ve, zakaj ne dobim nobenga odgovora od admina, že od petka zarad reklamacije napajalnika sad

Sem se pogovarjal z njim, napajalnik ti bo zamenjal, to si lahko brez skrbi. Verjetno je bil preveč zaposlen.

Lp

ja sej sma govorila, sam sm mu hotu sporočit, če bi lahko že jutri dobil novega al pa najkasnej v torek, da ne bi predolgo čakal. ker jutri pridejo iz GLS po napajalnik da ga pošljejo nazaj smile

danes končno dobil nov napajalnik. zaenkrat vse deluje tako kot more. upam da bo tud v prihodnje. Aja, mogoče kdo ve zakaj ne bi mogu met surround zvoka? Prepozna mi samo stereo na matični Asus p5k. Mam pa isto zvezano kot na starem računalniku, preko SPDIF OUT-a

Lp, Nace

Mozno da je potrebno v drajverjih od zvočne nastavit pravilno konfiguracijo.

tam nimam kaj nastavlat. nekdo mi je reku da je kriva zvočna, da ne podpira kodiranja za surround. pojma nimam kaj nardit. hočem pa kupit novo zvočno, ampak nimam več prostih PCI rež, ker grafa 8800GTS zasede 2PCI vodila, ker je tak debela. ostane mi samo še eden, ki ga imam za TV kartico.

bad sad

sem vse skupaj formatiru, pa še 1x naložu, potem je pa kr na lepem začel delat surround. so mogli bit res neki problemi z driverji. mah, sam da zdj dela to.

moj napajalnik postaja spet vedno glasnejši, spet piska. najprej je blo ful tiho...zdj pa že vedno glasnej sad

Napajalnik spet piska? Kdaj ti je začel piskat, pa kaj si delal ko ti je začel?

74 (edited by xpolhecx 2007-09-24 11:49:08)

takoj prvi dan ko sem vse priklopu, je piskalo fuuul mal, tak da ni blo panike...potem pa vedno bolj, zdj je pa spet skor isto ko takrat. najbolj glasno je, ko poženeš kako igro, al pa mal obremeniš komp. v stanju mirovanja pa ne. pa ka bi lahka blo to narobe sad

vbistvu nisem nič delal, da bi zarad tega začelo piskat...ful potiho je piskal že takoj ko sem novega vgradil. kaj pa če bi blo kaj drugega narobe? sam po moje je ziher napajalnik, če pa od tam prihaja zvok. pa boljše je blo ko sem dal novega noter...zjd pa vedno glasnej postaja

75

Imaš kaj navito? Drugače quad in tale 8800 je kar zajeten zalogaj glede napajanja, poizkusi kakšnega močnejšega, da vidiš če bo boljše. Lahko je slabša serija napajalnikov prišla in potem tuljave in kondenzatorji piskajo ob obremenitvi sad

Poizkusi še malo kabel pomajati in pritisniti bolj v vtič napajalnika. Lahko tudi nov napajalni kabel daš (tudi to se mi je že zgodilo).