Topic: navijanje geforce 8800gt

Zanima me s katerim programom se navijajo grafične kartice. Prosim če mi razložite postopek kako naviti 8800gt do najvišje možne meje da je ne bi skuril??

Re: navijanje geforce 8800gt

Z softwarom boš grafično bolj težko skuro, tako da ena skrb manj. Probaj s riva tunerjem.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

mi lahko razložite postopek kako naviti 8800gt prek programa riva tunerjem?

ali lahko jaz core clock in memory clock pri programu riva tunerjem navijem na največ ali ne in če potem potrebujem kakšen dodatni hladilnik za grafično če navijem na največ?

Če boš potreboval dodaten hladilnik nevem. Jaz pri svoji nisem. Spremljal temperaturo med navijanjem in boš videl če bo temp presegla krepko čez 60°C potem boš vsekakor potreboval.

Ne, navijaj postopoma, torej po 10MHz za coreclock in nekje 20MHz za memoryclock. Ko boš prišel do artefaktov (slika se ti bo popačla, pikslom se bo zmešalo smile ), potem si jo preveč navil.

jaz še zdaj imam grafično na agp in sem včeraj navijal in kaj moram gledati ko navijam core clock in memory clock na levi strani kjer je okvirček in se šteje gor mhz? Kjer jaz to vidim za koliko sem navil ker mi piše enako kot prej?

Daj nauci se govorit, da te bo kdo razumel. Ti se najbolj logicno napisanih postov ne razumes, tvoji so pa totalni.

Res je, zelo slabo razumljivi so, še lahko napišeš enkrat ali editiraš svojo objavo?

jst bi pa prašow če kdo ve če se ATI Radeon X1600PRO 512mb da navit...pa do koliko je priporočljivo...ki jo mam pa bi rad iz nje izvlekel kar se da...pa ki se dobi program ki ti kaže temperaturo grafične in procesorja..itd.

hvala

poskusi z:

Ati tray tools

je vlik bolj enostaven in pregleden kot riva

To ti ne nebo noben znal povedat do kolko jo daj. To boš sam ugotovil med navijanjem.

12 (edited by GameR 2007-11-30 14:08:59)

evo sm navil z ATItool in mi je core iz 500...zrasla na 600 in memory in 270 na 360...a je to vredu...veliko boljše al niti ne...in ko to naviješ kaj treba kaj shraniti al sam zapreš program..?

hvala za odgovore

Tam stisneš samo OK al kak pač piše in pustiš da ti program laufa v ozadju. Ko ga boš popolnoma zaprl, se ti ponavadi nastavitve grafike resetirajo.

aha..ok...sm najdu ja..in kaj to je velik da mi je core zrasu iz 500 na 600, memory pa iz 270 na 360..

hvala in lp