Topic: kako se vam zdi konfiguracija

Živjo,

jaz bi nabavu nekaj takega...če ima kdo kak predlog ali priopombo kar napišite. Še posebej če se vam zdi kej preslabo ali predobro (predrago za nabavit).

matična: -ASUS P5K-E WIFI AP P35
              -GIGABYTE GA P35 DS4 P35

GRAFIČNA: -RADEON HD3870 512
                  -RADEON 3850     512
                 - RADEON HD2600XT   512

PROCESOR: - INTEL CORE 2D E6750   2,66

RAM: 2GB

DISK: 500GB

Rad bi nek zmogljiv računalnik vendar nebi rad preplačal zadev.

Re: kako se vam zdi konfiguracija

Plato bi jst vsekakor vzel Asusovo saj majo res odlične plate... Grafiko pa ne wem... si razmišlal o kakšni ATI HD2900GT?
Procesor je ok. RAM priporočam Patriot. disk pa tvoja odločitev... Sicer sm bl pristaš WD, ker nekateri Seagate diski so kar glasni... Vse skupaj daj v eno dobro hlajeno ohišje recimo GMC H-60 big_smile

HVALA.... a so kake bistvene razlike med temi platami?

ja te grafične nism zasledil pa 256mb je. Za tako ceno so tudi že 512mb. A je kaka razlika?

4 (edited by elnino 2007-12-17 16:52:54)

Plato vzemi ASUS saj ma vgrajeno brezžično omrežje... Drugače je pa Asus že dolgo časa eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč...
Pri grafičnih kartic pa takole izkazalo se je že da so nekatere grafične kartice boljše čeprav imajo manj pomnilnika... Recimo primer Ati radeon HD2900xt 512 MB in pa Ati radeon HD2900xt 1Gb -----> http://www.oc-lab2.com/test.php?t=56
Po mojih informacijah naj bi bila Ati radeon HD2900GT malce oskubljena verzija HD2900XT 512 MB... Sam imam hd2900xt in sem zelo zadovoljen...
Če ti denar ni problem vzemi HD2900Xt in boš zadovoljen big_smile

Če izbiraš med temi tremi grafičnami uzem RADEON HD3870 512mb. Po moje boš najbolj zadovolen.

6 (edited by elnino 2007-12-17 17:00:08)

@cLex ima prav sem malce preveril in najbolj se v tem trenutku splača kupit hd3870 big_smile od atijevih grafik
Drugače best buy je nvidia 8800 GT big_smile

ja sigurn 2600xt ne vzet...
drgač pa elnino: sj tud gigabyte majo dobre plate big_smile

smile

Vem da imajo vendar če te dve primerja vsekakor potem ASUS wink

Aja, če misliš intelov procesor uzet pol bolš da uzameš kiro nVidio( se bota bol štekala wink ), jas ti isto priporočam 8800gt.

pol pravte da hd3870 nebi bla ok.... a se tolk pozna razlika če ju primerjaš?

8800 GT je malce boljša... Jst sm pristaš Ati-ja zato bi vzel ati... torej hd3870... Pa še cenejša je big_smile

Vzami HD3870, boš zadovoljen za taki dnar je zelo zmogljiva.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

za tak dnar?? kok sm vidu je tam 240 EUR..... glede na to da igrce igram tko na par mesecev še se mi ta zdi draga...moram še mal premislit

kaj pa recimo  SAPPHIRE Radeon HD3850 512MB PCIe

kaj pa plošča  ABIT IP35-E P35

lej meni se zdi ASUS najboša pomojem tale ABIT sploh ne more bit konkurenca...
glede grafike... če ne igraš pol vzemi... Club 3D-ATI Club 3D PCI-e HD2900GT in pride poceni pa še poganjal boš vse nove igre... big_smile

ja zdej če res nisi pristaš nekih zahtevnih špilov bo tut 3850 uredu. Glede matične pa rajš asusko uzem al pa gigabyte

ja bom vzel asusuovo sam za grafično ne vem....jaz sm gledal hd3850 512mb je malenkost dražja.... a je full razlika med 2900gt k je 256mb in 3850 k je 512mb?

Jaz sem imel Club 3D HD3850 grafiko doma, pa se je izkazala, da je ta grafika ena najboljših grafik za ta dnar.

poglej si test tukaj: eXtreme-sLo ali Sestavi.si

a mi lahko nekdo razlozi zakaj so cene ramov tolk razlicne za isto vrsto rama. Recimo ram patriot 1gb. a je boljse vzet 2x1gb ali 1x2gb?

hvala

ja kr pogles si mal kolk je ksn kej MHz, pa bos prec opazi razliko, se mi zdi da so 1066 ta najnovejsi. naj me poprav ksn ce sm napak povedu

lep pozdrav UROŠ

Boljše je vzet dve palčki rama po 1gb, že zaradi tega ker se ram hitreje polni in prazni, če se zasedenost porazdeli. Vzami 2x1GB KIT rama, po možnosti 800MHz pa z CL4 (dostopni časi).

super hvala za pomoč.... a mogoče kdo kupuje te zadeve v tujini...italija ali avstrija....k slučajno grem pa me zanima kje je kaka dobra trgovina

še eno vprašanje... v čem bi opazu razliko med tema 2 grafičnima:

SAPPHIRE Radeon HD3850 512MB PCIe    cena 188 EUR
SAPPHIRE Radeon HD3870 512MB PCIe    cena 240 EUR
RAZLIAK V CENI JE 50 EUR... A JO BOM JAZ VIDU RECIMO OB IGRANJU IGRIC?

Verjetno že, 3850 se ne more primerjati z 3870.

Klik