Topic: spremljanje temperature
Imam Geforce 8800GT in me zanima s katerim programom bi lahko spremljal temperaturo grafične
You are not logged in. Please login or register.
sestavi.si → Strojna oprema → spremljanje temperature
Imam Geforce 8800GT in me zanima s katerim programom bi lahko spremljal temperaturo grafične
Za spremljanje temperature je men najboljši Everest, ki pa ti tudi pokaže temperaturo celega računalnika. Najzanejslivejši pa je seveda bios.
LP Blaž
koilko je maksimalna temp. grafične kartice 8800gt če je navita?
Odvisno kakšno ohišje imaš, ali imaš vodno hlajenje... Mislim, da je TiG3rB0y (nisem 100%) na forumu že omenil da jo je spravil čez 100°C. (neko drugo grafo)
Če ti pride čez 85°C te lahko začne počasi skrbeti oziroma pomisli o nakupu dodatnega hladilnika
Zanima me če pri navijanju grafične kartice navijem samo core clok in memory clock ali tudi shader clock ( program riva tuner )
Shader clock si pusti za na konec. Sploh ga v bistvu ne rabiš navijat, ker ti pripomore samo par pik (ni omembe vredno). Prvo navij core clock potem pa idi na memory clock.
Ja, sem prišel preko 100°C z grafično, vendar sem pravi čas porihtal zadeve
core clock sem navil za 10mhz memory clock pa za 20mhz tako da je zdaj navita na 611/1527/920. Ko sem navijal core clock se je avtomatsko navijal tudi shader clock, ali je to vredu?Testiral sem v 3d mark06 in vse je bilo vredu vendar me malo skrbi za temperaturo ker je bila 67 stopinj in ali je še to vredu temperatura ali ne?
Ni nevem kaka kriza... Če pa te preveč skrbi si pa omisli dodaten ventilator na spodnji strani ohišja.
Imam 8800gt navito na 650/1625/987. Testiral sem v 3dmark06 in je bila temp. 69 stopinj. Procesor imam Q6600 vendar nenavit temp. procesorja pa je bila 45 stopinj. Score je pa bil 12183 pik. Zanima me če je rezultat vredu in če so temp. normalne?
No, če imaš 69°C te je tak ok. Vse je normalno.
sestavi.si → Strojna oprema → spremljanje temperature