Topic: težave z 7900gs
Pozdravljeni!
Imam težave z grafično kartico 7900gs, in sicer, ko sem kupil grafično in jo vstavil v računalnik, sem že takoj na začetku opazil, da so na ekranu črne, rdeče, modre in zelene pike (baje zaradi napajanja)! V XP-jih sem nato hotel naložiti driverje, vendar mi je javilo napako, da je proces ustavljen, zaradi varnosti, bla bla bla, ter da naj ''ji'' priklopim napajanje! Ker pa napajalnega kabla ni bilo zraven v škatli, sem ga moral naročiti. No, po štirinajstih dneh gledanja na 20'' ekran z resolucijo 1280x1024 z črnimi, rdečimi,.... pikami, končno dobim kabel! Takoj se lotim instalacije, poln pričakovanj, nakar prižgem ponovno računalnik in vidim, da stanje ni nič boljše.. Še vedno so na ekranu pike! Nato sledi novo presenečenje, po pol minute dela z računalnikom pa......poglejte si sami...
po vsakem malo daljšem premiku miške ali kliku, je ekran postal črn za 2-5 sekund, včasih še dlje! Nič druga ni pomagalo, kot to, da sem zbrisal driverje tako da računalnik ni prepoznal grafične!
Probal, se tudi na novo naložit XP-je, razne driverje za grafično, jo vstavil v drugo režo, izklopil/priklopil dodatno napajanje za PCI-E režo in zadeva ni nič boljša....
Komponente so naslednje: plata Foxconn P35A, intel E2160, 2*1GB OCZ DDR2 platinum, LEADTEK 7900GS, napajalnik noname 430W star 3 leta...
Torej kaj menite, kaj je narobe? Je grafična zanič? Je mogoče kriv napajalnik, bi moral biti močnejši?? Kaj pa plata, je možno da je na njej napaka?
Če je napajalnik kriv, je možno, da bi delalo, če bi posebej 350W napajalnik poganjal grafično?? bom probal zdle...
Hvala, Lep Pozdrav!
k!tajc