Topic: Nasvet ob nakupu komponent

LP

Kupiti moram procesor, matično, rame, grafično ter napajalnik. Vse skupaj naj bo max 300€.
Razmišljam o sledeči konfiguraciji.

- MSI-Matična plošča MSI P35 Neo                                                                                   78,41          
- INTEL-Procesor Intel Core 2 Duo E2160 1.8GHz, FSB 800, Box                                           62,91        
- OCZ technology-OCZ DDR2 1GB ram, PC2-6400, 800MHz, XTC hladilnik                           23,45        
- Sapphire-Grafična kartica Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 PCIE 2DVII/TVO BULK        87,53         
- LC Power-Napajalnik LC Power LC6550-550W/12-BLACK SILENTPOWER                             37,78      

Ali bi bilo za takšno ceno bolj pametno posegati po amd konfiguraciji?
Ostale koponente imam ze doma (disk, opticna enota...).

Re: Nasvet ob nakupu komponent

Zakaj sploh hodiš na Intel, če potrebuješ sistem (verjetno ne švohnega) do 300€?

Ti danes kopiram nekaj sistemov AMD.

Lp

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

3 (edited by Lukahr 2008-02-20 19:58:02)

Intel se bols navija smile

Drugac pa ja, hocem bolsega za cim manj gnarja tut ce je AMD (300 €).

LP

Ni rečeno, da se Intel bolj navija... če stvar primerno ohladiš se da vse navit... big_smile
drugače pa AMD obvezno če hočeš za mali denar veliko big_smile

Intel se bolje navija le v številkah. V praktičnem delu sta pa skoraj enaka. Pri Intelu so pač naredli procesorje s krajšim dostopnim časom, medtem ko so pri AMDju dali več na kvaliteto.

Intel se bolje navija, ne le v številkah ampak tudi v praksi. AMDjevi čipi nimajo preveč radi mrzlote, tako da jih preveč tudi ne moreš ohladit.
Navijalci zato uporabljajo intel, dvomim da boš hitro videl amdja ki število super pi izračuna pod 8s, hkrati pa so intelovi procesorji tudi pri večjih frekvencah stabilnejši.

Intelovi procesorji so tudi veliko kvalitetnejši, intel ma vsaj neko podnožje, med tem ko ima amd nogice in kaj hitro se zgodi da katera odpade.

Intel je boljši zato je razlika tudi v ceni, hkrati pa še en pregovor, malo dnara malo muzike wink

Lp

Seveda govori to največji Intelov fan smile Ljudje sploh veste kaki izračun Pi da tisti program? Tisto ti izračuna PI v odvisnosti od dostopnega časa. Torej je to samo tovarniška nastavitev in ni ah in oh tako kot pravijo vsi.

Bil je en dober program kateri je v bistvu testiral fizični del procesorja in njegove "hitrosti".. ko ga najdem ga bom prilepil.

Jaz osebno sem že mobiliziral teh nogic kar nekaj, se pa strinjam glede tega.

Nisem največji intelov fan, sem pristaš intela ampak če bi amd delal isto dobre oz. še boljše procesorje bi zagotovo vzel amd. Tako kot bi v tem trenutnku pri grafiki najraje vzel 3870 x2 wink

V vseh programih, 3d mark, super pi, everest, winrar.. intel je povsod hitrejši smile

TiG3rB0y da nebom tja stopo smile tongue

Ka pa mislite glede teh dveh graficnih kartic katero se mi bolj splaca:

- Sapphire-Grafična kartica Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 PCIE 2DVII/TVO BULK        87,53     
ali 
- Asus - Grafična kartica Asus EAH3650 /HTDI/256MB PCIE       72,03     

Obe sta prblizno enake pa ne vem kero vzet smile

Moja izbira bi bla 3650.

tudi moja bi bila 3650 cenejša pa nekje enaka big_smile