Topic: E8500 ali q6600
Trenutno se odločam med intel q6600 in E8500. Zanima me kakšna je razlika v 45nm in 65nm izdelavi in kateri procesor se bolj splača nabavit.
Lp
You are not logged in. Please login or register.
sestavi.si → Strojna oprema → E8500 ali q6600
Trenutno se odločam med intel q6600 in E8500. Zanima me kakšna je razlika v 45nm in 65nm izdelavi in kateri procesor se bolj splača nabavit.
Lp
E8500 For The Win!
e8400 je cnej pa skor isti k e8500
45nm se manj pregrevajo to je razlika. Definitivno se ti bolj splača vzet e8500. 100%
e8400 ima 9x multi , e8500 pa 9.5x
Q6600 pa men se zdi 8x . Sam je quad core lol. Na žalost pa tudi 65 nm.
manjši je nm , manj se bo grelo , večji overclock. Sam tudi voltaže so pri manjšem nmju manjše.
quada je zdaj še brezveze jemat, ker še dual cori niso povsem izkoriščeni.
Najboljša je 45nm izdelava.
Ene igre že podpirajo quad core ^^.
Sicer pa , dual cori so že prav dobro izkoriščeni. Ne mi rečt une tastare igre , takrat dual corov že ni blo. Itak bi pa tastare igre lahk poganjal že polovico cora.
Torej mi naštej igre, katere so narejene posebej za dual core procesorje? Jaz poznam Splinter Cell če se ne motim zadnja verzija..
Age of Empires III
Black & White 2
Call of Duty 2
City of Villains
Doom3
F.E.A.R.
Peter Jackson’s King Kong
Prey 1.2 & 1.3
Quake 4
Quake 5 (promised when released)
Serious Sam 2
Splinter Cell
Supreme Commander
The Elder Scrolls IV: Oblivion
The Movies
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tom Clancy’s Rainbow Six 3
Tony Hawk’s American Wasteland
Unreal Engine 3
Vangauard Saga of Heros
World of Warcraft
Vem da Half Life 2 Episode podpera quad core...
Narobe si me razumel. Splinter cell nevem točno katera verzija je samo za dual core procesorje. Nobena igra ni bila tolko dobra, da je porabla toliko zahtev da si moral imeti dual core. Oz. lahko si igral z navadnim procesorje (enojedrni) ampak nikoli ni bila taka kvaliteta kot pri dual coru. Je razlika.
To je bil copy paste .
Kobilica je narobe razumel, T1G3rB0y je povedal, da ne obstaja veliko takih iger ki delajo z 2 jedroma, torej drugače povedano da na eno jedernem sistemu sploh nebi delovale.
Lp
Aja kaperam zdej.
Q vzemi edino ce si en hard overclocker in ti 3d mark veliko pomeni
Pa še mogoče en pomemben podatek. Na trgu je ful pomanjkanje e8500 predviodoma dobavljiv šele v aprilu.
rajš uzam 8500 če prav tud 8400 ni slap!!!
E8500 za tak denar ne ponuja veliko več kot pa e8400 . Je pa sigurno najboljši procesor za igre na svetu. Pa btw e8400 lahk naviješ do 3.7 ghz komot s stock hladilnikom pol pa imaš veliko boljši procesor za manj denarja!
Z stock hladilnikom lahko 8400 naviješ tudi do 4Ghz.. Drugače pa za zmago moreš imeti 8500. Če pa kaj več navijaš pa še bolj, tista polovička pri množilniku se lahko kar pozna.
Lp
q6600 je najbolša izbera sedaj, saj lahko s stock hlajenjo dosežeš tam do 3.5ghz in to s 4-imi jedri:D:D
Če igras ful velik igrce je 100% boljši E8500 ker je hitrejši(in še bo nadaljno 1 leto dokler igre ne bojo podpirale 4-jedrnih procesorjev) in ga trenutno z navijanjem spraviš (po fpsjih) do QX9770(najhitrejši proc. na svetu). Če pa ne nabijaš iger na vlko je Q6600 boljša izbira.
nekateri priporočajo za igre E8500 celo bolj kot q9450 (2,66GHz pa 45nm). Moj bratranc ma Q6600 in comp je ful hiter igrce pa so tak no.
js sm za E8500
sestavi.si → Strojna oprema → E8500 ali q6600