Topic: Nakup računalnika

Zanima me, če so komponente, ki sem si jih zamislil za nov računalnik kompaktibilne in če se splača ta nakup.

matična Asus-Matična plošča ASUS P5KC, S775, PCI-E, FSB1333
procesor INTEL-Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, FSB 1066
grafična kartica Asus-Grafična kartica Asus EN 9600 GT HTDI/512MB GDDR3 PCIE
pomnilnik Mushkin-Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 1000/PC8000 RETAIL Extreme Performance redline
+ neko ohišje.

Še to.. pomnilnik je dovolj 420W ali je potreben vsaj 550W? Koliko pa stane, da v neko ohišje vgradijo te komponente?
Hvala.

Lp,
themre

Re: Nakup računalnika

Ni pomnilnik 550w ampak je napajalnik, in že 550w bo za to nalogo verjetno preslab.
Okvirna cena ki si si jo zamislil?

Lp

aja, napajalnik, niti nisem videl smile niti nisem veliko gledal na ceno, ker dejansko bi rad imel nekaj časa mir, grafično sem raje vzel nekaj srednjega, ker rabim bolj za grafično obdelovanje, tako da je bolj pomnilnik pa procesor pomemben. znese pa za vse to tam nekje 640 €. kaj pa od teh komponent požre največ napajalnika? ker recimo grafična 7950GX2, ki sem jo že imel, je komot delovala tudi na 450W. so ti procesorji tako zahtevni?

lp,
themre

4 jederni kar ja, tudi grafične ker se povečujejo števila stream procesorjev, ram-a, itd. Bo ti v bližnji prihodnosti napisal admin kakšno konfiguracijo ko bo imel čas, z komponentami ki si jih izbral wink

Lp

aha. no zdej sem mal gledal razne teste pa to, pa sem dejansko prišel do sklepa, da se splača dat še malček več za procesor, tako da bom raje vzel E6850, ker manj porabi pa še prekaša QX6600, pa še ful manj porabi, tako da bi zdaj 550W napajalnik moral zadostovati, ne? smile samo to me še zanima... Je imel kdo kakšne izkušnje z Asus ploščo p5kc? se dobro obnese?

lp

6 (edited by 51M3K 2008-03-19 20:04:00)

Da, vredu se odnese. Če si gledal E6850 je boljše če vzameš procesor E8400. Je novejši torej narejen v 45nm tehnologiji, in tudi nekje 30€ cenejši. Frekvenca delovanja je enaka, mislim pa da ima še mogoče malo več predpomnilnika kot E6850.

Ta matična plošča od asusa je super wink

Lp

Edit: Mislim da bi moral LC 550w silent 14cm fan zadostovati, cena je malo večja od 40€ se mi zdi.

Je potem mogoče, da se tu, ko se naroči te komponente, da oni sestavijo? pa če bi se dalo, da bi sestavili škatlo brez trdega diska in dvd-roma? gre bolj za to, da so stvari na pravem mestu smile

Mi sestavimo računalnik, glede diska in optične enote tudi ni problema. Komponente so v redu. Glede procesorja pa osebno mislim, da E8400 ni slaba ideja. Napajalnik LC Power 6550GP pa tudi zadostuje.

LP

Pravkar sem opazil, da na seznamu procesorjev ni več INTEL-Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775 BOX, ki je bil za 204 €. Me zanima če ta procesor, ki je sedaj v ponudbi, vsebuje ventilator ali ga je potrebno dodatno kupiti?

Vsebuje ventilator, saj je BOX verzija. Če se motim, admin popravi me.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

ne, fora je v tem, da zdaj te BOX verzije ni več. in me zanima, če je sedaj samo še verzija brez ventilatorja.

Če ventilator in hladilnik nista v paketu, ti svetujem da vzameš en boljši ventilator (40€).
Čeprav sem 90% da ventilator in hladilnik v paketu STA.
Naj admin pove svoje wink

Cpu je box verzija. Se pravi ima hladilno rebro z ventilatorjem in namazano pasto že priloženo.

ok hvala smile