Topic: navijanje q6600

Do sedaj imam procesor navit  na 3.0ghz pa ga hočem naviti na 3.6ghz, hladilnik pa je zalman9700. Sedaj me pa zanima kaj vse moram sprmeniti da bi ga navil na 3.5ghz. Prosim če mi lahko kdo pošlje sliko od biosa kjer je navit na 3.5ghz ali pa če mi kdo pove kaj vse moram sprmeniti?? Plata pa je asus p5e

Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem

Re: navijanje q6600

Toliko imam za povedati da nevem kje bi začel.

1. Navijanje procesorja za začetnika ni mačji kašelj, če boš pogledal neke slike in storil isto boš prej kot slej nekaj skuril.
2. Zakaj ga hočeš navit ravno na 3.6Ghz, si prepričan da bo tam stabilen, da se procesor nebo pregreval, spremljaš temperaturo?
3. Za 3.6Ghz boš moral verjetno spremeniti latence rama, veš zakaj se gre?

No in še odgovor:
Moral boš višati voltaže, moral boš večati frekvenco, latence ramov boš verjetno moral sprostit in še kar nekaj stvari.
Zraven vedno spremljaj temperaturo, preko windows-ov in pazi da se nebo pregrevalo.
Dosti je pri navijanju odvisno tudi od ram-ov katere maš, nemoreš kar vsega prepisat iz neke slike.

Če želiš našo pomoč mislim da bo boljše da ti poslikaš bios.

Še dosti mam v glavi ampak nevem kaj bi pisal wink

Lp

Naviti ga hočem na 3.6 zato ker sem izvedel da se s  tem hladilnikom ( zalman 9700 )  da naviti na 3.6ghz. Rame imam tale http://www.mlacom.si/article.aspx?docid=36650    Temperaturo spremljam preko everesta.

Tu še pa linka od biosa:  http://shrani.si/?11/lt/4bZ4rdUm/p1010710.jpg  in   http://shrani.si/?s/UZ/3gQlPkWp/p1010712.jpg

Najprej bi se opravičil ker nisem dobro poslikal prvo sliko.  Zdaj pa prosim če mi napišete kje naj kaj spremenim in za koliko da bi imel procesor navitega na 3.6ghz

Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem

Probaj kaj se zgodi če daš cpu voltažo (vcore) na 1.55 in frekvenco na 390, dram voltažo daj na 2.0

Potem pa poročaj wink

kaj pa nord-bridge in sounth- bridge  pustim na auto samo to spremenim kar si mi napisal?? Kaj si s tem mislil " kaj se zgodi " ??

Pusti ju na avto. Z tem "kaj se zgodi" sem imel v mislih če se sistem zboota v windowse in stabilno deluje.

naredil sem tako kot si mi napisal. Prišel je v windows in sem zagnal OCCT vendar so temperature bile po dveh minutah testiranja 68/67/63/60. Na forumu sem zasledil da temeratura procesorja ne sme priti preko 70 stopinj, zato sem prekinil testiranje in dal tako kot sem imel prej. Kaj pa če bi procesor hotel zvišati na 3.2ghz, potem moram samo zvišati fsb ali še kaj drugega. Prosim če mi napišeš kaj naj vse spremenim da bi ga imel navitega na 3.2ghz

ja, prvo probaj zvišati FSB, boš videl če ti bo bootalo sploh windowse. Če ti jih ne, poskusi z višanjem voltaže (po par mV). Če še to ne uspe probaj zrahljat latence. Če spet nebo bootalo, znižaj FSB posledično pa povečaj množilnik.Če pa še to ne boota potem pa še te reši kvečjemu vmod na plati ali pa je to meja tvojega proca s tako konfiguracijo kot jo pač imaš.

Obstajajo še tudi recimo kakšne softwarske opcije kot so: nadgradnja BIOS-a, zrahljat latence preko software,..

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

jaz sem dal voltažo na auto, fsb na 400  in ko sem zagnal OCCT mi je pisalo crashed, procesor pa je bil na 3.2ghz. Zdaj me pa zanima kaj bi bilo narobe?? Jaz imam množilnik na 9 in bi ga moral znižati na 8? Kako se naredi da bi imel fsb:dram 1:1, ker imam jaz 5:6??

Frekvenco rama daj na 800Mhz ko maš fsb 400. Tako spremeniš razmerje 1:1
Da ga imaš navitega na 3.2 spremeni fsb v 356 VCORE voltažo probaj pustit na avto, če na avto nebo vredu delovalo daj na 1.5V, DRAM pa daj na 1.9V oz. 2.0V

11 (edited by joshyslo 2008-03-26 18:22:14)

No pa še jas imam en problem
RAd bi še bol OC cpu in imam probleme..
Imam ASUS P5K in q6600 G0 (v1.275v) rami Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4DHX 2x 1024
CPU je 356*9=3200 voltaža AUTO .(1.320v)  V OCCT stabilno
RAMI 888   4-4-4-12   ( FSB:DRAM  4:5) 2.1V V OCCT stabilno

V OOCT sem testiral in vidim da je pri polni obremenitvi CPU-ja voltaža nižja kot je.
ČE pa hočem več in spremenim voltažo v biosu na več pa se komp resetira v OOCT-ju..Probal sem višat voltaž postopoma in negre...

Tu sem poslikal bios kako imam sedaj nastavljeno http://shrani.si/?36/2s/2xZ9gZCa/p1010713.jpg  Zdaj me pa zanima zakaj jaz ne morem točno imeti frekvenco ramov 800mhz ker imam na izbiro 855mhz tu še pa slika kaj lahko izberem pri frekvenci ramov  http://shrani.si/?3h/E2/2i1bKkS9/p1010714.jpg  Zanima me pa tudi če se kaj poveča temperatura procesorja če dvigam DRAM voltage??

Ko navijaš se spreminja tudi frekvenca delovanja ramov. Sedaj ko imaš fsb 356 daj frekvenco ramov na 713.
Frekvenco ramov 1:1 dobiš če fsb pomnožiš z 2 in dobiš 713. Razumeš? smile Če dvigneš voltažo rama se temp. procesorja teoretično ne povečuje. Na 2.0 lahko daš brez skrbi wink

Yoshyslo to je zato ker avto uravnava sam napetost kot jo potrebuje. Ti si spremenil iz avto verjetno na nekaj malega, daj na 1.5 pa se nebo več reseta wink Lp

15 (edited by felo 2008-03-26 18:46:05)

zdaj ko sem zagnal OCCT test se je resetiral računalnik, voltažo imam na avto in ko sem pa ponovno zagnal OCCT mi je pisalo crashed?

Voltažo daj na 1.55 ne je pustit na avto.

Še ena povezava za mlade navijalce: http://sestavi.si/punbb/viewtopic.php?id=426
Moja tema z uporabnimi programi, linke za prenos itd. sem posodobil danes 26.3.2008.

Lp

a ni tole malo previsoka voltaža za 3.2ghz?? koliko pa bi morala biti voltaža če bi imel navitega na 3.6ghz big_smile

Zakaj bi bila prevelika? Ko bo prevelika boš že vedel, ko se ti PC nebo hoto zagnat.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

Procesor imam navitega na 3.2ghz in je stabilen ( preizkušeno OCCT ) temperature pri polni obremenitvi so bile 56/56/49/50 sedaj me pa zanima če so tole normalne temperature?? Nekje na forumu sem zasledil da je najvišja meja temperature pri quadih 70stopinj sedaj me pa zanima če je to res??

Pa ne samo za quade, za večino procesorjev in da, ta trditev drži.
Voltaža ni previsoka, na 3.6 nevem 1.6, mogoče več mogoče manj, če ni stabilen in se ne prižge ponavadi povišaš voltažo, ampak ne v nedogled..

Lp

či ga hočem naviti na 3.6ghz potem zvišam fsb na 400 koliko pa potem naj dam frekvenco ramov da bom imel razmerje 1:1?? DRAM pustim na 2.0V in voltažo zvišam na 1.6?? Kaj pa glede latence ramov tu ne spreminjam ničesar??

frekvenca ramov bo pri fsb 400 na 800 sem ti povedal da je vedno x2. Če nebo šlo probaj dat latence na 5 5 5 12 oz 5 5 5 15.. težko je nekaj govorit če nimaš pc pri sebi.

Sedaj pa malo sam probavaj pa poročaj, pa nikamor se ti ne rabi mudit, svetujem tudi uporabo googla.

23 (edited by jernejko 2008-04-12 12:48:53)

Jaz imama navitega na 2,90, in doseže z asusovim hladilnikom (asus silent square pro) temeperaturo 65stopinj celzija. Zakaj? Množilnik je 9 bus speed pa 320, voltaža pa 1,200 (avto)

Z hladilnikom verjetno nekaj nebo vredu, mislim da bi morala biti temperatura malo manjša.

Glede na to da je samo na 2.9GHz je to izjemno visoka temperatura. Kajti q6600 kateri imajo G0 stepping bi naj bila max temp 71 stopinj celzija. @jernejko si ti dodal termalno pasto ko si zamenjal oziroma fiksiral cooler?