Topic: Katera matična plošča ??

Odločil sem se za nakup novega računalnika (ne v celoti, ker grafično kartico že imam; GF 8800GT 512MB pa 500 GB trdega diska, Nec-a ND-3550 ter 2x2GB RAM-a) vendar ne vem katero matično naj kupim (za Intel-a E8400 nekje do 80 - 90 €). Zamikala me je malo plata od ASUS-a P5KC, vendar SLI-ja ne potrebujem in DDR3 pa ne vem kako se bodo teli novi rami obnesli kaj v prihodnosti... (npr. kaj bi mi pomagal ddr3 ram, če čez nekaj časa ne bom več dobil procesorja z primernim podnožjem za matično ploščo pa grafično kartico, da čez nekaj časa ne bo več PCI-expres).

Re: Katera matična plošča ??

Asuska P5KC ne podpira SLi načina.

Drugače je pa za moje pojme odlična izbira. Če ne rabite ddr3 podpore pa lahko izbereš P5K, ki je v bistvu ista plošča.

http://www.sestavi.si/item.php?id=180&a … otherboard

LP!

Aha hvala. Lahko lockate temo wink

LP

Ali mi lahko priporocate nakup maticne plosce, ker sestavljam rac. po delih. Nazadnje sem kupil Intel core 2 quad 9450 zdaj pa rabim se maticno
in seveda rame vendar nevem katero maticno plosco naj uzamem asus P5E3 Premium/wifi oz. Gigabyte X48T-DQ6 ali katera druga vazno je da podpira ddr3 in crossfire in nove procesorje.

Please help

Hvala vnaprej

Če že morajo biti ti dve plati potem raje idi z gigybyte saj jo dobiš že za 250€ med tem ko ASUS-ko dobiš za 280€. V bistvu ni nekih razlik med platama samo me zanima zakaj DDR3???

za DDR3 še je res nekoliko prehitro po moje.. ostani raje na ddr2

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;