Topic: Pc..mnenje

Zivjo...se opravičujem če koga moti če delam novo temo...ampak menim da bo tako vse bolj pregledno
no zanima me kaj mislite sedaj na tako dokončno sestavljen PC...je vredno še kaj spremenit ali je tko uredu?

# (Osnovna plošca)
Asus - Maticna plošca ASUS P5KC, S775, PCI-E, FSB1333
(100.1331€)
# (Procesor)
INTEL - Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775
(166.32€)
# (Pomnilnik)
Mushkin - Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 1000/PC8000 RETAIL Extreme Performance redline
(78.02€)
# (Graficna kartica)
Club 3D - nVidia Club 3D PCI-e GF8800GTS 512MB GDDR3 2-DVI
(216.432€)
# (Trdi disk)
Seagate - Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS)
(92.925€)
# (Opticna enota)
NEC - DVD +/- RW NEC, AD-7203S-0B, BULK, 20x, SATA, Crn
(23.5796€)
# (Ohišje)
Enermax - Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052 (brez napajalnika, crno)
(62.9142€)
# (Napajalnik)
LC Power - Napajalnik LC 700W Hyperion LC8700C, 140mm FAN, V2.2
(97.2€)

SKUPAJ: 837€

no poleg tega kaj se vam zdi in če je še kaj vredno spremenit me zanima še nekaj...
amm...Slišal sem da se ima vista veliko napak z grafičnimi karticami nVidia(GeForce)...
ali je to res??

hvala za odgovore
lp,denis

Re: Pc..mnenje

Edino kar bi jaz menjal je napajalnik za tega LC Power LC6550GP-550W/14-Black Silent Giant. Glede Viste pa napake z GeForce pa mi je popolnoma neznano. Jaz imam 8800GTX in ti lahko rečem da jaz osebno nimam nobenih problemov in tudi nokogar ne poznam ki bi imel takšne probleme. wink

Hja nevem glede napajalnika...vsi mi govorijo naj ne šparam z napajalnikom...in sm si nekako dal v glavo da mam raje malo močnejšega...
zdj pa nevem...res da sm najprej hotu 850w pa sm res pretiraval sm vidu...pa sm uzel raje 700w...
zdj pa nevem...a grem še na manj:D?
Kaj pa ostalo...je dobro??

550W za GTS-ko in E8400 je čisto dovolj neboš imel nobenih problemov. Jaz ima 600W napajalnik in imam 8800GTX in Q6600 katera dosti več Watt-ov rabita in če imam CPU na 3.2 in GTX-ko navito nimam problemov. In glede na to da je E8400 45nm procesor in da je 8800GTS z g92 jedrom je sorazmeroma malo Watt-ov porabe napram moji kišti. wink

hehe s temi 45nm in g92 nisem štekal dosti ampak ok...
hja nevem...kaj pa če bom pol kasneje kaj manjeval recimo grafično pa procesor..??...

6 (edited by nejc1993 2008-06-05 19:42:52)

Če boš menjal to dvoje, si itak že skoraj na novi plati in s tem tudi novimi RAM-i in s tem tudi celim računalnikom tongue

Zakaj...hehe...lol....a bos reku da novejša grafa nebi šla na to plato ki sem jo izbral??
plata podpira ddr2 in ddr3 rame za kar sem na boljsem...pa prepričan sem da grejo tudi novejsi procesorji na to plato??
mar ne??

Glej konec naslednjega leta bodo itaq nova podnožja za intele zunaj tako da vprašanje če še se ti bo splačalo nadgrajevat. Kajti performance boost novih ponožij in zelo dobra usklajenost z DDR3 bo gate trgala big_smile , ne da bodo zdajšni računalniki v senci ampak direkt v temi če boš primerjal ta sistem proti tanovim. wink

hja torej...bo tko da bom rabu vsee novo...al kaj hočeš povedat??
sicer pa ammm...nisem nek gamer ampak bi rad imel en dober pc...
pa to kar je zdj od intelov in procesorjev najbrz bom lahko dal na to plato...in grafične prau tako...
za te nove za katere ti pravis pa nevem??kot sm razumel hočeš povedat da ne bom mogu:D in da bo potrebno vse novo...cel pc

Zaenkrat si z tem sistemom brez problemov. Ampak tako kot si rekel če boš naslednjo leto hotel nadgrajevati boš lahko samo grafično menjal da boš dobil performance boost, z DDR3 rami neboš skorajda nič pridobil glih na račun LGA 775 podnožja. Ti procesorji kateri so sedaj zunaj od intela se pravi od C2D do C2Q bo lahko brez problema menjal, ampak nove intelove procesorje kateri pridejo konec naslednjega leta pa neboš mogel vgraditi v tvoj komp.

ja ja...sj kot sm reku ni problema pol glede tega
nek gamer nisem ampak hocem dobr pc...in mislim da mi bo ta procesor dobro sluzil in ce ne...bo prisu kak quad ki bo tudi dobro...več pa pomojem itak ne bom rabu,..
za rame pa itak med ddr2 in ddr3 ni neke razlike...vsaj s tem kar compi zdj ponujajo...tko da tudi če bom ostal na ddr2 rami niso problem...grafa pa itak dobra za to kar rabim...;)

kaj se bolj splaca uzet:
Seagate - Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS)...92,93€
ali
WD - Trdi disk WD Caviar SE16 500GB 16MB 7200 SATA2 WD5000KS...81,15€

Gledano po performance je Seagate boljši zaradi 32mb cache drugače pa so baje WD-ji zelo tihi.