Topic: dovolj dober procesor?

Imel bom sledeč PC:
asus p5q pro,core2duo E8400 3.0ghz,4gb mushkin 1000mhz,WD 640gb disk,LC8700 -700w napajalnik,enermax chakra ohišje...
..
kaj pravite na procesor??je dober???
kakšne izkušnje imate??kako se obnese??
sem falil nakup s tem ko nism izbral quad??
kolko časa priblizno bi lahko mel comp s tem procesorjem??
..
hvala za odogovore
lp,Denis

Re: dovolj dober procesor?

Ni slabo samo zakaj P5Q PRO, če imaš namen iti CrossFire boš rabil močnejši napajalnik. Če pa nimaš namena iti CF potem pa ti je navadna P5Q čisto dovolj. Glede procesorja je tako, če ga imaš namen imeti tam nekje leto ali malo več potem je najboljša izbira, če pa dolgotrajno pa je vsekakor quad boljši. Zdaj koliko časa boš zdržal z to konfiguracijo je čisto odvisno od tebe (na kakšni resoluciji špilaš, koliko so ti details v igrah pomembni,...). Zdaj naslednjo leto pridejo Intel Nehalem procesorji, ti bodo krepko hitrejši od sedajšnih procesorjev tako da težko račti kako dolgo bodo ti procesorji zdržali wink

no sj...me samo zanima tako kako je z njimi
sicer pa nism nek gamer da bi igral najnovejše igrce(čeprau mislim da tudi ZDEJ te nove bi mi delale)...
ampak tko...hočem met vseeno dobr comp...
drugače ne igram neki zahtevnih igric;)

Sam procesor po sebi je zelo dober, je zelo poceni in zelo zmogljivi in tudi navijalski potencial ima tako da vsekakor če greš z E8400 boš z njim zelo zadovoljen. Sicer jaz nimam E8400 ampak ti lahko povem da ima sicer problem z branjem temperature procesorja vendar mislim da z pravim programom bi se tudi ta problem dal odstraniti wink

In še ena stvar, branje temperature ni odvisno od procesorja wink

Če vzameš P5Q, 8400.. si zmagal. Grafično maš al si spustil? wink

Koliko je meni znano imajo procesorji vgrajen temperaturni senzor al se motim?

ti vrž quada notr. rajš daš par eurov več pa si dober za par let. al pa počak čez zimo pa boš lahko že nehalema meu.
definitivno quad, pa tud če je Q9300

Matična Mc Čun, drugače pa CoreTemp vse owna, vsaj po moje smile
sweaman nevem zakaj tolko tišiš quada naprej, še nekaj časa večina nebo podpirala 2 jeder, kaj šele 4.
Moj naslednji računalnik, ki ga imam namen kupiti v kratkem, in še kakšna 2 naslednja nebosta imela 4 jeder ker nebojo izkoriščena..
Bom reko 2 jedri mam, naviti na 4ghz, ju polno izkoristim drugi pa joj jaz mam pa quada, izkoristim 2 jedri, ostali 2 pa delata kaj? Počivata ne smile
Joj kak čakam da pride Asus Rampage Extreme x48 na prodajne police big_smile:D

daš rarat na 4. jedro, editaš video na 3., na prvih dveh pa igraš... verjem da grejo programi pa igre kar hitro naprej, ker intel pritiska nanje s 4 jedrniki, ki jih stalno ven meče. nikol ni kšn jedro odveč, pa še 9xxx so ful hladni. naviješ za 1000mhz pa ma 55°C na stock kulerju

1. Večina uporabnikov tega nebo nikoli delala, programi ne grejo tak hitro naprej, glih zadnič sem gledal izobraževanje za učenje prisanja programov z podporo večim jedrom pride 2500€+ na osebo kar niti ni tako malo..
2. Na idle ja smile

51M3K wrote:

Matična Mc Čun, drugače pa CoreTemp vse owna, vsaj po moje smile
sweaman nevem zakaj tolko tišiš quada naprej, še nekaj časa večina nebo podpirala 2 jeder, kaj šele 4.
Moj naslednji računalnik, ki ga imam namen kupiti v kratkem, in še kakšna 2 naslednja nebosta imela 4 jeder ker nebojo izkoriščena..
Bom reko 2 jedri mam, naviti na 4ghz, ju polno izkoristim drugi pa joj jaz mam pa quada, izkoristim 2 jedri, ostali 2 pa delata kaj? Počivata ne smile
Joj kak čakam da pride Asus Rampage Extreme x48 na prodajne police big_smile:D

Zdaj sem pa popolnoma zmeden hmm Namreč sem do sedaj vedno mislim da je CPU temp sensor vgrajen v CPU in ne v plato. Pa sem vprašal na ASUS forumu pa tam pravijo drugače. Nato pa sem še našel eden forum kjer pravijo isto, tako da če bi lahko kdo potrdil kje je CPU senzor. Please wink

http://www.silentpcreview.com/forums/vi … hp?t=46112
Poglej si CA_Steve-ov komentar

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= … uage=en-us
Asus forum

Boš mogo še na kakem forumu vprašat, jaz še vedno mislim da je tak ko je tam napisano, da je na matični čip, procesor pa mu seveda mora dajat podatke, zato je to ful kočljivo vprašanje smile

No tako je zdaj. Jaz sem poslal mail na MSI, Gigabyte, ASUS in Intel tako da bomo prišli z resnico na dan big_smile . No naj še dodam da od ASUSa ne pričakujte nič, sem namreč že dobil odgovor system delivery error hmm Bom pa tam po dopustu nekje 21.7 sporočil kako in kaj wink

Off: Enjoy wink

Veš da bom, komaj čakam na ponedeljek da lahko popolnoma izklopim vse skupaj smile No pa BTW sem že dobil mail od Intela:

Intel wrote:

Thank you for contacting Intel(R) Customer Support.

I understand you want to know where are the thermal sensors located.

Both the thermal diode and the electronic thermometer are located on the processor itself.

Please do not hesitate to contact us again if you need further assistance.

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

sweaman wrote:

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Kaj pa je smešno? Pač verjetno avtomatsko dodano da naj uporabniki ne oklevajo če potrebujejo pomoč, naj jim pišejo smile

No v četrtek so mi uspeli poslati mail z Gigabyta vendar sem samo moral odgoviriti če še me vedno zanima tako da poročam ko bo prišlo. wink