Topic: Nov hladilnik

Odločam se za nakup novega hladilnika. Prosim pa, da mal pokomentirate izbiro

http://www.sestavi.si/item.php?id=2411&tbl=

ali

http://www.sestavi.si/item.php?id=1801&tbl=

Sedaj me pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tema dvema?

Lp Blaž

MSI K9N SLI|AMD X2 6000+|Patriot DDR2 2x1GB|MSI GF8800GTS 320MB|Seagate 320GB|LC Power 550W|GMC H60| DELL 2009WFP 20"|Logitech V220 Cordless|
MSI GX630X

Re: Nov hladilnik

No, sem naročil zgoraj prvoomenjeni ventilator in ga tudi lepo namontiral. Zdaj me pa zanima, zakaj bi lahko imel za približno 3°C višjo temperaturo, kot pa z originalnim hladilnikom. Prej je bila maksimalna temperatura 42°C, zdaj pa gre do 46°C.

MSI K9N SLI|AMD X2 6000+|Patriot DDR2 2x1GB|MSI GF8800GTS 320MB|Seagate 320GB|LC Power 550W|GMC H60| DELL 2009WFP 20"|Logitech V220 Cordless|
MSI GX630X

Danes je blo vroče, sobna temp. pa kar nekaj vpliva na teperaturo cpu. Hladilniki se ponavadi izkažejo kot kasneje, možno pa je dosti stvari, da ni dobrega stika, termalna pasta je važna(!).

Vsekakor si dal preveč termalne paste ali pa je sploh nisi dal. Prečekiraj to

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

Vsekakor bi bilo možno, da sem je dal preveč. hmm
a se mora termalna pasta razmazati po celem procesorju, al pa, da jo daš na sredino pa hladilnik som pritisneš zraven?

MSI GX630X

Najbolje je, da stisneš čist malo pikico na sredino, ker bo hladilnik dovolj skupaj stisno termalno pasto in se bo razmazala po celi površini. Termalna v bistvu zapolni prazne pore na površini in s tem posledično izboljša hlajenje. Če jo bo preveč, nebo dobrega stika med plastema procesorja in hladilnika (bo preveč paste vmes).

edit: pasta ti bo začela delovat oz. bo imela največji potencial po 120urah uporabe

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;