Topic: pc freeze

Igram Crysis in mi PC po nekaj minutah igranja zasteka/freezne... Freezne tako da je slika skos ista pa nek zvok cuden brni... Kaj bi to lahko bilo? mam e8400,ati4850,4gb.. temparature na pcju pa mi kazejo cpu 32, hdd 31, sys 29, gpu 65.. koker vem je to ql? kaj bi pol lahko bilo narobe...

2 (edited by 51M3K 2008-07-26 18:22:35)

Re: pc freeze

Za 4xxx serijo je na atijevi strani neki hotfix za crysis. Najdi ga, pomagaj si z googlom wink
Katere driverje uporablajš? Tukaj maš najnovejše http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

Na tej strani piše tudi o hotfixu.

Edit: ok lahko dam še bolj direktn link:
http://support.ati.com/ics/support/defa … onID=35298 smile

3 (edited by nejc1993 2008-07-27 12:02:59)

Enako je meni delalo na enem zelo starem kompu. Pred 4 leti. Potem so na servisu ugotovili, da je matična plošča šla po gobe. Pomojem se to pri tebi ni zgodilo, saj imaš nov računalnik. Vendar...samo za info tongue

podoben problem pr men. Igram crysis nato čes čas mi računalnik zašteka in se resetira. Kaj bi to lahko bilo? Mam pentium 4, 1gb 256mb ram-a, geforce 6800 thd... Edino če je preslab napajalnik.

Ponavadni, ne pa vedno so to simptomi pregrevanja. Če se ti čez čas pojavi da ti štekne potem je malo verjetno da je napajalnik vzrok za to. Razen če se ti to dogaja vedno v istih sobah. wink

ne se mi v isti sobi freeza. Kaj so to simptomi pregrevanja ker tok pa spet nwm o compih.

Ni nujno. Tukaj je mnogo dejavnikov kateri lahko vpliva na to da ti freeza. Prvo je seveda ali imaš original špil ali piratsko kopijo? Ali je napajalnik dovolj močan za tvoj sistem? In nenazadnje ali imaš zadosten air flow skozi ohišje in da ni kakšen hladilnik popolnoma zaprašen in seveda ali je pravilno nameščen (hladilnik) wink

Mam orginal, se mi je tud pr drugih igracah to zgodil, mam namescen pravilno haldilnik, vceraj sm ga spihal. Za napajalnik sm tudi jas menil sam kje se pogleda kok W ma?

Hja težko rečti kje točno ima napisano koliko W ima vendar bi skoraj da moralo nekje na napajalniku pisati, če pa ne najdeš pa poglej kateri model in od katere firme je pa malce po googlaj wink

Ja tu pa nastane en problem. Napajalnik sm dobu zraven ohisja. tko da ne morem pogledat. odzven pa pise da je 230V. Pa btw ko sm kupu comp nism mel pojma ker sem bil komaj prvi razred zdej pa grem v osmi devetletke

11 (edited by Mc Čun 2008-07-28 21:29:42)

Pa mogoče veš kako se ohišje imenuje oziroma vsaj firmo ohišja? Probaj poslikati pa bomo mogoče ugotovili katero ohišje je wink

ja kolker se meni zdi imajo taka ohišja slabše napajalinke noter tam 420-450 W, to je pa za 4870 kr kritično saj pri full load uproabi do 300W.

ASUS P5N-D
Intel Core2Quad Q6600@  3.33Ghz
ATi Radeon 3870x2 @ 900/2000 core/memory
2gb Crucial Balistix Tracer  1250Mhz

sLOVEnc tvoj pc definitivno ni za crysis smile

D. Ni se mi sam pr crysisu to zgodil ampak tud pr drugh igrah in celo ko sm brskal po spletu al pa da sem neki delu pa nism bil v igrci. In čist lepo mi dela, nč ne šteka al kaj takega.

prej sem mel one driverje z cdja.. zdaj sem si te novejse nalozu pa nic vec ne freezne..