Topic: Težava z zagonom računalnik

Lep pozdrav

včeraj sem normalno uporabljal računalnik, nakar sem ga zvečer ugasnil. Danes ko sem ga poskusil vklopiti pa se je iz računalnika zaslišal majhen škrc, ter računalnik ne vžge več oziroma vžge pokaže sliko od matične (tisto začetno sliko za to pa ot pritisni F1 za drugo F2) nato se pokaže še nekaj napisov o specifikacijah računalnika nakar sistemski zvočnik zapiska ter se računalnik ponovno zažene. To ponavlja v nedogled. Kaj bi lahko bilo narobe? Imam tudi prednapetostno zaščito zato ne verjamem da bi prišlo do kakšne preobremenitve. Račuanlnik je star komaj nekaj mesecev kupljen pa je bil pri sestavi.si

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor
Luka

Re: Težava z zagonom računalnik

Ja pel ga na servis ane smile

lol

To bi pa znal disk odpovedat. A se vedno slisi škrc al se je samo enkrat?

Prvo odpri kišto pa preglej če ni kaj fizično poškodovano (so vsi kondenzatorji celi, je kje kaj prebilo in je zasmojeno, ventilatorje preglej,...)

heh...men se je tudi neki podobnega na starem compu naredlo samo v mojem primeru se je reset gumb "zastekov"... hmm
ilidan mogoče ni ravno iz tega konca kot sestavi.si podjetje in nemore kar tak prpelat...poštnina pa tudi ni zastonj... wink

--->[Asus P5Q PRO]-[CORE 2 QUAD Q9450 watercooled]-[Mushkin DDR2 4GB]-[Sapphire HD5870 Vapor-X 1GB]-[Cooler Master HAF 932 FullTower]-[SteelSeries Siberia "Full-size" Black USB]<---

Ja kje pa ste vi?:rolleyes:

ja jas sem doma... 8)

--->[Asus P5Q PRO]-[CORE 2 QUAD Q9450 watercooled]-[Mushkin DDR2 4GB]-[Sapphire HD5870 Vapor-X 1GB]-[Cooler Master HAF 932 FullTower]-[SteelSeries Siberia "Full-size" Black USB]<---

lol
vem d si
bliz kerga mesta je to podjetje sestavi.si
cool

Mežica

smile

najbolse d apoklices gls pa da pridejo računalnik iskat.

LP!

10 (edited by ilidan 2008-08-04 14:46:39)

cool

tnx mon
sam kolk casa pa ma komp garancijo (ce jo sploh ma)

11 (edited by stany 2008-08-04 14:43:34)

Ni blizu mesta ampak je v mestu...mislim da edino mesto brez semaforja... big_smile To mesto pa se imenuje Mežica... http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j … p;tab=maps tu si lahko pogledaš... večja mesta v bližini pa so Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Dravograd...
EDIT: me je admin prehitu... hmm

12 (edited by Lukahr 2008-08-04 14:45:37)

Ventilatorji delajo vsi zasmojeno al pa zanič kondenzator ni nikjer. Disk bom zdle probu dat iz druga compa not pa bomo vidli kk je. Aja šrcnlo je pa sam enkrat zde sam zapiska. Sm pa doma bliz velenja tk da nimam tk daleč do mežice.

Jah...je kr 1h vožnje...mogoče bi blo najboljše da najdeš težavo potem pa samo komponent pošlješ... hmm

Evo disk sm dal iz tega računalnika ko sem trenutno na njem not pa ni razlike isto se resetira. Ne pridem niti tako daleč da bi lahko bootal s cdja ter naredil kakšen memtest al pa  kej takšnega tako da ne vem. drugih takšnih komponent ki bi pasale skrižem z računalnikom pa nimam saj je ta starejši ter nima ddr2 ramov ter grafične na pci vodilu. Drugega pa ne vem kaj se lahko poskusim. Mogoče kak predlog ?

Ja to itak da se ti bo ta disk z temi winsi na drugem rečunalniku resetiral. A imas dva ista računalnika?

Nimam istih compov drgac pa ja resetirov bi se sam vseen bi lahko prisu do tam da bi formatiru disk al pa karkoli naredu ker to vem da lahko ce das drug disk not, tu se pa do tja ne pridem. Probu sm tut z life cd-ju linuxim pa se ne odziva. Računalnik se restira pol mam cajta ene 10s da pokaže vse tist pol se pa resetira pa karkoli delam ne uspe.

Kaj pa zamenjava ide kablov oz. sata kablov. Sicer je redka napaka a se vsake tolko zgodi.

18 (edited by Lukahr 2008-08-05 14:07:37)

Ne tut to ne pomaga. Disk mam na ide kablu pa sm zamenju pa ni razlike. V kakem času pa bi računalnik bil recimo popravljen če bi ga pripeljal tja (sm doma mal pod slemenu tk da ni tk daleč čez sleme pa črno pa sm tm).

Kaj vse moram prinesti s sabo ko pripeljem računalnik na popravilo?

Garancijski list in škatlo z gonilniki.

Popravilo pa odvisno od napake.

Danes popoldne vam pripeljem računalnik.

LP