Zdravo, po predahu sem se spet lotil izbire računalnika zanimajo me komentarji in predlogi na komponente in odgovori na vprašanja ter popravek mojih napačnih predpostavk.
(Osnovna plošča) Asus - Matična plošča Asus P5Q PRO S775/PCIE/S/R/F/L/F1600 (111.6)
-možnost kasnejše CF, ko bo grafična preslaba in se bo poceni dokupila še ena
-baje je novejša, boljša ter primerna za zmerno navijanje (e8400 na ene 4ghz)
->zanima me kako je s prilagajanjem hlajenja (koliko termometrov in fan regulatorjev premore)?
(Procesor) INTEL - Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775 (137.9)
-po potrebi se navije na 4ghz
-relativno poceni varianta
(Pomnilnik) Mushkin - Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 800/PC6400 RETAIL Extreme Performance (91.2)
-slišal sem nekaj slabih stvari o redline seriji
-so boljši od redline, ak jih treba naviti
(Grafična kartica) Sapphire - Grafična kartica Sapphire HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO BULK (244.4)
-nevem v čem je razlika med lite in bulk (ak je kaj važnega)
-da se vezati v cf
(Trdi disk) Samsung - SAMSUNG 750GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (HD753LJ) (105.75)
-velik, poceni, tih zmogljiv
(Trdi disk #2) Samsung - SAMSUNG 750GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (HD753LJ) (105.75)
-po številnih crknjenih trdih diskih sem se odločil, da dokupim še en HD za backup
-> zanima me kaj je najboljša izbira (ni nujnega veliko prostora)
-> zanima me, ali se ga da izklopiti in vklopiti (ker bo res samo za tedenski back-up)
-> zanima me, ali obstaja boljša/cenejša rešitev
(Optična enota) Pioneer DVR 215DBK
-> se ga da dobaviti? Kako je z nerom?
optična enota 2:
- po potrebi dodaten fan regulator + termometri
- čitalec kartic (predvsem SD)
- Display (ne okrogel) - odvisno od ohišja
Ohišje: Thermaltake Xaser VI
-> zanimajo me okvirna cena za Thermaltake Xaser VI VG4000SNA; Thermaltake Xaser VI VG4000BNS ter Gigabyte 3D Aurora (starejši model - ne 570)
(Napajalnik)
Zanima me, kako močen (+ predlog) PSU rabim, če hočem za par let iti CF in imeti proc na 4 GHz ter mogoče še kako drugo overclockano stvar. Napajalnik mora biti tih.
Ostalo:
Ker ob večerih poslušam tiho glasbo, mora biti računalnik dokaj tih (za zmerno ceno). Torej bo najverjetneje potrebno menjati ventilatočke. Zanima me kako dobri so stock hladilniki.
Hvala lp
hvala lp