Topic: BSOD pri določenih igrah
Kakor je zapisano v naslovu mi pri igranju določenih iger slika zamrzne, slika postane kvadratasta in se nato včasih samo ugasne, zvok pa postane ponavljajoč. Hardware probleme sem izključil saj kot prvo vi testirate računalnik preden ga odpošljete in kot drugič problem se ne dogaja pri vseh igrah. Pojavi se različno, tudi glede na igro, včasih po 5 min igranja, včasih po več kot 3 urah.
Trenutno imam na računalniku igre: UT2004, LF2, Guild Wars, Assassin's Creed in Mass Effect. BSOD se mi ne pokaže ne glede na to koliko časa igram, kaj počnem in kako to počnem v Assassin's Creed (iz tega razloga sem tudi izključil hardware probleme) in LF2.
Pri MassEffectu je zanimivo, da se mi pojavi(edine možnosti, da se pojavi) le ko pregledujem journal, ko kupujem stvari, ko grem v load/save screen in ko pregledujem "codex"(pri tem se mi BSOD "garantirano" pokaže po 1 min) - torej se pri samem igranju ne pojavi. Pri ostalih 2 igrah je BSOD random brez posebnih opažanj ali uporabe specifičnih kontrol.
Error loga žal nimam, ker se ne pokaže po vsakem BSOD-ju in ker po error-u zaženem CCleaner zaradi mogočih memory dump-ov ali podobne šare ki bi lahko bila vzrok za napako/nadalnje napake.
Registry scan ne pokaže napak. Glede na to, da je računalnik nov dvomim, da bi bila defragmentacija potrebna, sem pa tudi že poizkusil (Power Defrag/Contig).
Driverje, tako display kot vista, update-am redno. Programi, ki so inštalirani, so večina Vista compatible.
BSOD se ni začel pojavljati šele sedaj, pojavljati se je prvo začel v GW-ju 2 dni po tem ko sem dobil računalnik oz. se je začel pojavljati v prej omenjenih igrah po inštalaciji.
Prosim za vaš input o tej zadevi in mogočih rešitvah.
LP