Topic: Nakup novega računalnika-NUJNA POMOČ

Po dolgem času kupujem novi računalnik big_smile.Potreboval bi ga predvsem za igranje iger(far cry2,gta4,crysis in druge vrhunske tongue).Zelel bi si kupiti računalnik za katerega bi odštel 800 evrov. in bi ga lahko uporabljal dlje časa( nekaj let:3).Sam se na to malo spoznam za to bi vas prosil če bi mi lahko pomagali z nasveti.
Ali lahko napišete kaj menite o(ali sta dovolj dobra za igranje oziroma se kaksendrug bolj isplača):
procesorju intel core2 Duo E8400 3,0GHz
grafični kartici: ATI HD 4870 512 MB

UPAM DA MI BOSTE PRISKOČILI NA POMOČ.

Re: Nakup novega računalnika-NUJNA POMOČ

Kaj takega:

Matična plošča ASUS P5Q SE S775/PCIE/S/R/F1600                                       107,88
Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, FSB 1066, Box                             168,90
CORSAIR RAM DDR2 TWIN2X 800MHz 4096-6400C4 (2 X 2GB)                        85,07
Grafična kartica HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE                            242,82
WD 640GB SATA2, 16Mb, 7200rpm (WD6400AAKS) BLUE                                76,10
DVD +/- RW SAMSUNG, SATA S223F - Črn                                                     21,46
Ohišje LC Power ATX PRO906B 400W 12CM BLUE LIGHTED                             41,80
Napajalnik LC 650W LC8650, 140mm FAN, V2.2                                             80,09
Skupaj 824.12

No pa malce razlage. Pri plati ni kaj besed tratiti, ima P45 chipset kateri je rahlo izboljšan P35 kateri je bil in še je zelo priljubljen in kvaliteten. Pri procesorju pa se zna zatakniti kaj vzeti. Namreč sedaj je že kar veliko število iger na tržišču ki podpirajo C2Q, med drugimi tudi GTA4. C2Q je vsekakor future proof in povrh vsega še se da zelo dobro overclockati. Je sicer res da je še zdaj večina iger laufle samo na dve jedri vendar se bo to pomojem kar hitro spremenilo, tako da če bi jaz izbiral za 3 letno obdobje bi vsekakor izbral C2Q. Rami so tudi zelo dobri in se dajo lepo navijati. Druge malekosti pustimo na strani, tako da še samo ostane ohišje. To določeno ohišje ima kar dober air flow (če še mu dodaš en 120mm ventilator zadaj). Pa če želiš ti lahko odstranijo originalni 400W napajalnik in ti odbijejo od cene kompleta. Če pa še ti kaj ni jasno pa feel free to ask wink

Hvala za odgovor.Če se bom spomnil kakšno vprašanje bom napisal.

Ali lahko sedajne igre tudi dobro delajo na  predlaganem quadu oziroma ali bo lahko duoE8400 se dobro kosal z igrami v prihodnjih letih.

5 (edited by Pnin 2008-11-14 17:57:03)

Ja v prihodnjih letih bojo že use igre za quade, mogoce se kaj vec big_smile
Za zdaj je morda malo boljši Core2 Duo, ker večino igrc še ne podpira Quadov, no ma nekaj jih že.
Za boljšo prihodnost bi jaz vzel quada ( no sem ga).

Kaj pa TV kartica kaj menite o tem